Crna Gora počela da primenjuje sramni Zakon o slobodi veroispovesti! Država popisuje dobra SPC?

Autor: novosti.rs, Republika

Svet

03.03.2020

09:29

Državni organi Crne Gore, uprkos stavu velikog broja građana i sve masovnijih protestnih litija, krenuli su u sprovođenje Zakona o slobodi veroispovesti.

facebook.com/Marko Milačić - Prava Crna Gora
Foto: Ilustracija

Ne čekajući početak najavljenog ekspertskog dijaloga pravnih timova Mitropolije crnogorsko-primorske i Vlade Crne Gore na temu spornih delova zakona, koji diskriminišu Srpsku pravoslavnu crkvu, Upravi za imovinu počela je da stiže dokumentacija o statusu verskih objekata u Danilovgradu, Nikšiću i Gusinju.

Ovi akti tiču se manastira Ostrog i Ždrebaonik, kao i drugih hramova i dobara.

Advokat Mitropolije Dalibor Kvarić rekao je za Novosti da je vladina priča o dijalogu prevara kako bi u tišini sprovodili zakon, pripremali dokumetaciju i dostavljali je nadležnim organima.

List podseća da je najveći problem državnih činovnika nepoznanica kako je crkvena imovina uopšte mogla da bude upisana kao svojina SPC.

- Velika nam je nepoznanica kako i na osnovu čega je upis izvršen i šta je to motivisalo pojedine katastre da mogu upisivati imovinu na SPC - rekao je za Pobjedu direktor Uprave za imovinu Blažo Saranović, najavljujući postupke za reviziju ovih uknjižbi.

Komentari (2)

Loading
BEPA

04.03.2020 11:46

Ђаво ударио на цркву, али народ ће победити.

BEPA

05.03.2020 19:39

Ко не уме да слуша песму слушаће олују.