OVO SU VEĆ POTEZI OČAJNIKA: Kad pročitate šta bulazni DPS o litijama, biće vam jasno da je Milov kraj blizu

Autor: Tanjug

Svet

02.03.2020

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladajuća Demokratska partija socijalista u Crnoj Gori smatra da su litije u toj zemlji zapravo politički protesti protiv vlasti i da poslednjih dana to razotkrivaju njihovi organizatori, iako im, kako se navodi, to verovatno nije bila namera.

RepublikaFoto: youtube.com/ Predsjednik Crne Gore
Milo Đukanović

- Svi do jednoga, od glavnih, Gojka Perovića, Amfilohija i Joanikija, do onih spolja, koji priskaču u pomoć, priznaju da je reč o političkim protestima protiv vlasti - navodi se u saopštenju DPS.

Kako kažu, pokazuje se da su „njihove svetinje velikosrpski nacionalizam i rusko pokroviteljstvo oličeno u Onufriju“, jer, dodaju, svetinje u Crnoj Gori, koje oni navodno brane, niko ne napada, niti će. U saopštenju se navodi da se potvrđuje ono što je Andrija Mandić rekao da su on i „njegovi“ pozvali narod na ulice, a da njihovi sveštenici „vode proces“.


DPS ovu tvrdnju potkrepljuje navodima da „više nema ni oštrih upozorenja crkvenih poglavara da im se političari ne mešaju u posao, te da se pokazalo da je to bila dimna zavesa za građane kako bi se prikrila prava priroda litija“.
 
RepublikaFoto: facebook.com/Dražen Živković
Foto: Ilustracija

Navode da broj učesnika na litijama opada iz nedelje u nedelju, te da organizatorima ostaje neispunjena obaveza prema „nalogodavcima i finansijerima“, a da se upravo zbog toga poruke menjaju, dok manipulacije umnožavaju.


- Ali im je i to malo, pa su posegnuli za fotografijom masovnih protesta protiv oružja u Vašingtonu, potpisujući je kao podgoričke litije, da bi potvrdili manipulacije o prisustvu 100 do 200 hiljada građana. Taman toliko koliko Podgorica ima stanovnika - tvrdi se u saopštenju DPS.

DPS takođe optužuje mitropolita Amfilohija da ne daje verske, već političke izjave, poput onih, na litijama prošle subote, kada je komentarisao intervju predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića "ne crkvenim, nego tabloidnim rečnikom“.

Dodaju da je Amfilohije rekao da je Ðukanović zahvaljujući Rusiji postao predsednik, te da mu tada nije smetao ruski novac.
 
RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

- Tačno je da mi držimo do duge tradicije u odnosima sa Rusijom i da je Rusija vođena linijom svog demokratskog preporoda i svojim interesima pružila punu podršku crnogorskoj nezavisnosti, ali Amfilohije dobro zna da su za Ðukanovićev izbor za predsednika zaslužni jedino građani Crne Gore, koji njemu i našoj partiji većinski daju podršku na svim izborima - ističu u saopštenju.

Dodaju da se mitropolitu Amfilohiju ruski novac priviđa svuda, kako navode, iz iskustva sa njegovim opozicionim partnerima, koji, kako navode, već godinama pokušavaju da destabilizuju Crnu Goru i da je skrenu sa evropskog koloseka.

Ocenjuju da organizatori litija nastoje da podstaknu tenzije, što, ocenjuju, potvrđuje nastup vladike Joanikija u Beranama, gde je "video" Pavelića i NDH u Crnoj Gori.

- Sramotno je porediti evropsku Crnu Goru i retoriku njenog predsednika sa tom fašističkom tvorevinom i njenim poglavnikom. To je ustvari aboliranje NDH i to od strane najviših velikodostojnika SPC - zaključuju DPS.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading