(VIDEO, FOTO) SRPSKA SPARTA BRANI SVETINJE: Evo šta današnje litije razlikuje od svih prethodnih

Autor: mediji, Republika

Svet

27.02.2020

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj građana širom Crne Gore se okupio večeras u molebanima i litijama podrške SPC u očuvanju njenih svetinja. Ono što večerašnje litije izdvaja jeste prisustvo mitropolita kijevskog Onfurija, koji je u trodnevnoj poseti Crnoj Gori.

RepublikaFoto: facebook.com/Marko Milačić - Prava Crna Gora
Foto: Ilustracija

On će zajedno za Amfilohijem predvoditi litiju u Podgorici.

Građani su kao i do sada, u velikom broju izašli na ulice gotovo svih gradova Crne Gore.

 

Oglasila se ambasada Ukrajine

Iz Ambasade Ukrajine u Podgorici poručuju da kao viši crkveni službenik Ruske pravoslavne crkve nije opunomoćen da izražava stavove većine pravoslavnih vernika Ukrajine niti Pravoslavne crkve Ukrajine.

- Jedini vladika autokefalne Ukrajinske pravoslavne crkve, mitropolit kijevski i čitave Ukrajine, koji ima potpuno kanonsko zajedništvo sa Njegovom svetošću, ekumenskim patrijarhom Bartolomejem na čelu mitropolitske crkve, je blaženi mitropolit Epifanij, koji ne namjerava da poseti Crnu Goru - rekli su iz Ambasade Ukrajine u Podgorici.

U Ambasadi Ukrajine smatraju neprikladnim da predstavnik Ruske pravoslavne crkve komentariše unutrašnja pitanja Crne Gore u ime Ukrajinaca, čime ugrožava postojeće prijateljske odnose između ukrajinskog i crnogorskog naroda, prenosi RTCG.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading