NE DAM PEDALJ BOSNE! Bakir brutalno preti Dodiku: Povucite zaključke Skupštine Srpske

Autor: Tanjug

Svet

26.02.2020

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri SDA Bakir Izetbegović poručio je lideru SNSD-a Miloradu Dodiku i zvaničnicima RS da "neće dozvoliti prelaženje crvene linije" poručivši im da povuku nedavne zaključke definisane u Skupštini RS.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bakir Izetbegović

Bakir Izetbegović je u svom obraćanju nakon zajedničkog sastanka u Predsedništvu BiH rekao da će na svaku pretnju teritorijalnom inergritetu BiH odgovoriti snažno.

- Nijedan pedalj ove države se ne može otcepiti. Takvo nešto dovodi do narušavanja mira. Upozoravamo predstavnike međunarodne zajednice, a posebno OHR, da je krajnje vreme da se preduzmu koraci za krizu koju je prouzrokovao Dodik. Dosadašnje delovanje međunarodne zajednice ih je samo ohrabrilo - istakao je lider SDA, prenosi Kliks.

Izetbegović je dalje naveo da od Srbije traže da se striktno pridržava Dejtonskog sporazuma, a naročito njegovog člana 1.

- Blage i neuverljive reakcije Vučića kada u njegovom prisutvu i pred patrijarhom SPC Dodik preti secesijom i narušavanjem teritorijalnog integriteta BiH. Ovo nije pretnja samo BiH nego celoj regiji. Nećemo pristajati ni na kakve ucene. Nećemo podržati izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda, o tome se može razgovarati tek kada BiH snažno napreduje na putu ka članstvu u EU i NATO - rekao je lider SDA.

Komšić: Dodik tera investitore

RepublikaFoto: youtube.com/N1

Predsedavajući Predsedništva BiH i lider Demokratskog fronta Željko Komšić pozvao je Milorada Dodika da se vrati radu u institucijama BiH kako to predviđaju Ustav i zakoni BiH.

- Štetu od njegovih postupaka u najvećoj meri snosiće građani RS zbog povlačenja potencijalnih investitora koje će oterati atmosfera nesigurnosti. Druga stvar, ovde u Predsedništvu imate mnogo sporazuma i ugovora finansijske prirode. Veliki deo tog novca treba da ide u RS. Zato je takva vrsta političkog delovanja nepotrebna i nanosi štetu onim ljudima za koje kaže da se zalaže - kazao je Komšić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

27.02.2020 19:49

Halo Bakire, uspori malo, Bosna i Hercegovina je stara srpaska zemlja. Ko si ti da odlucujes o zemlji srpskog naroda, prodali ti dedovi veru za veceru do 20 veka bili ste Srbi muslimani a sad bi da pravis dzamahiriju ili pasaluke na tudjoj zemlji. Pogledaj malo popise u Jugoslaviji od 1918-2000, da vidis koliko gde koje nacije je zivelo.