Vojska nije otkazala poslušnost Milu

Autor:

Svet

20.02.2020

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika objavljen je članak koji je ukazivao na to da Vojska Crne Gore otkazuje poslušnost predsedniku Milu Đukanoviću. Međutim, kako je našem portalu pažnju skrenuo portal raskrinkavanje.ba, radi se o konstrukciji koja je napravljena iz Fejsbuk statusa Zdravka Kasalice, oficira Vojske Crne Gore i predsjednika Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Kako se navodi u analizi raskrinkavanja.ba posvećenoj ovoj temi, mnogi portali u regionu uključujući i Republiku, Fejsbuk status jedne osobe predstavljen je kao "pobuna" cele vojske, zbog čega je naš originalni članak dobio ocenu klikbejt.

Takođe, originalni tekst objavljen na našem portalu nije sadržao dokaze koji bi upućivali da crnogorska vojska  "otkazuje poslušnost" predsedniku, osim navedene izjave Kasalice, kao što je to samim naslovom teksta sugerisano.


***

 

Režimu Mila Đukanovića poslušnost su, posle policajaca, počeli da otkazuju i pripadnici Vojske Crne Gore. Podsećamo, naredbom vrha Generalštaba (čitaj: države), svim vojnicima je zaprećeno drastičnim kaznama, pa i otkazima ukoliko se priključe litijama na kojima se srpske svetinje brane od otimanja.

Jedan od onih koji je osvetlao obraz je i oficir Zdravko Kasalica. - Pozdrav za narod moj i prijatelje. Vidimo se u nedelju, akobogda - napisao je Kasalica, inače predsednik Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore.

Njegova poruka usledila je samo nekoliko sati posle izjave načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Dragutina Dakića, da u crnogorskoj vojsci nema mesta "za onoga ko misli da treba da brani Crkvu od zakona".

Izjava načelnika Generalštaba izazvala je veliku pažnju na društvenim mrežama. Međutim, još više je mreže zapalila objava oficira Kasalice.

PODOBNI I NEPODOBNI

Da je diktatoru dogorelo do nokata i da mu podrška sopstvenog naroda svakim danom sve više pada, svedoči i izjava njegovog šefa diplomatije Srđana Darmanovića, koji je pozvao dijasporu da "zaštiti državu od nastojanja nekih da je vrate u srednji vek".

Usledio je jedini mogući zaključak: Darmanović zove u pomoć Bošnjake i Albance iz dijaspore.

- Poslednji potezi vrha DPS pokazuju da se ta profiterskokriminalna organizacija nalazi u potpunom rasulu. I sada pokušavaju da "uhvate vazduh" nakon što su stotine hiljada građana u litijama i brane istinsku Crnu Goru. Ministar Darmanović pokušava da okupi nekakvu poslušničku, podobnu dijasporu, koju imamo prilike da vidimo kada od izbora do izbora, za neku jadnu nadoknadu, doleće iz Luksemburga, Nemačke i drugih država da glasa za DPS ili BS - rekao je za In4s poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

PESMA KASALICI

Oficiru Zdravku Kasalici odužio se i Slavko Perošević, koji je u desetercu osudio generala Dragutina Dakića:

RepublikaFoto: facebook.com/Zdravko Kasalica
Zdravko Kasalica

Pljunuo si na Peka i Jola

i junake sa Vučjeg Dola.

Sa Mojkovca i sa Bardanjola

ti vojnike ucjenjuješ plaćom,

na litije da ne idu s braćom.

Al' ta tvoja ne uplaši stavka

oficira Kasalicu Zdravka.

No ti reče ovaj soko sivi:

"Svak je rođen da po jednom živi.

Ja ću rađe skinut epolete,

no dužnosti odreći se svete.

Svom ću srcu ispuniti želju,

na litiju idem u neđelju.

I niko mi zabraniti neće

da kraj časnog krsta i svijeće

u velikom zanosu i žaru

iz sveg glasa viknem pjesmu staru

NIJE DROBNJAK SLOMILO VRIJEME,

DROBNJACI SU USTANIČKO PLEME.

ĐE SE PORED VODE KOMARNICE

JOŠ RAĐAJU JUNACI I ZLICE."

Naravno, dodaje poslanik Vučurović, postoji i nepodobna dijaspora iz Petrovićke i Nemanjićke Crne Gore, koju ne mogu da zloupotrebe i kupe:

- Dijasporu treba okupljati oko nekih vrednosti, a u ovom slučaju, zločinački režim ih okuplja i huška protiv istinske, većinske Crne Gore, koja u litijama brani našu SPC i njene svetinje.

Policajci za ponos

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Miloje Šćepanović

Prvi koji su rekli "ne" prebijanju svog naroda bili su crnogorski policajci. Prvo je Miloje Šćepanović iz Nikšića vratio uniformu i oružje sa obrazloženjem da neće da ide protiv braće.

Potom su trojica vatrogasaca iz Bara Bojan Rukavina, Vladimir Đuranović i Nikola Đuranović odbili da asistiraju policiji u sprečavanju litije da prođe tunelom Sozine, zbog čega je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

Takođe, na čelu litije u Baru, sa krstom u rukama, bio je aktivni policajac Ilija Zeković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading