Provokativna izjava potpredsednika RS Ramiza Salkića tokom posete Novom Pazaru: Bošnjaci iz Srbije, Bosna je vaša domovina!

Autor:

Svet

21.02.2020

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda Ramiz Salkić poručio je juče u sedištu Bošnjačkog nacionalnog veća u Novom Pazaru da svi Bošnjaci koji žive u Srbiji treba da budu svesni da je njihova matica Bosna i Hercegovina.

RepublikaFoto: commons.wikimedia.org/Ramiz Salkić
Huška usred Srbije: Ramiz Salkić

Rekao je da svi treba da budu oslonjeni jedni na druge i da zajednički koračaju ka budućnosti.

Salkić je, saopšteno je iz BNV, kazao da su svi Bošnjaci jedan narod, da imaju jedan jezik, a da njihov put ka budućnosti treba da bude zajednički i koordinisan.

Salkić, koji u Srbiji boravi kao gost Bošnjačkog nacionalnog veća, smatra da zvanični Beograd, koji traži određena prava za sve Srbe u regionu, treba, kako tvrdi, pre svega svojim primerom, ta prava da omogući svim drugim građanima koji žive u Srbiji.

KRITIKE BEOGRADU ŠTO "NE DAJE PRAVA" MANJINAMA U SRBIJI

Salkić smatra nerealnim tražiti nešto što, kako kaže, niste spremni da date drugima.

Jačaju veze sa Sarajevom

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća Jasmina Curić je za Salkića, kome je ovo drugi mandat na mestu potpredsednika RS, rekla da je "simbol borbe za čast, dostojanstvo i slobodu".

- Mi imamo dosta zajedničkih tema, dosta problema i imamo zajednički postavljene ciljeve - rekla je Curićeva i naglasila potrebu jačanja odnosa između Sandžaka, kako Bošnjaci nazivaju Rašku oblast, i Bosne i Hercegovine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading