Region u strahu zbog isporuke srpskog Pancira!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.02.2020

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atlantski savet Bugarske izrazio je zabrinutost zbog toga što će, kako su naveli, do kraja ove nedelje Rusija isporučiti Srbiji prvi od šest protivvazdušnih raketnih sistema "Pancir S1" i mogućnosti da se ta isporuka odvija preko vazdušnog prostora Bugarske. Da li će avion sa oružjem leteti preko vazdusnog prostora Bugarske?

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA

Pancir S1

Ako je upućen takav zahtev, da li je izdato odobrenje za to i ako jeste, na osnovu čega? Ministarstvo spoljnih poslova mora da, shodno procedurama, uskladi svoju odluku sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom saobraćaja. Kakav odgovor su ta ministarstva dala?", saopštio je bugarski Atlantski savet na Fejsbuku.

Ova organizacija se zapitala i da li je naučena lekcija nakon, kako kažu, strateške greške kada su 2019. ruski protivvazdušni sistemi S-400 propušteni u Srbiju, upozorivši da se takva greška ne ponovi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading