Francuski pukovnik uz narod u CG: Govoriću u EU parlamentu o progonu SPC

Autor: informer.rs, Republika

Svet

19.02.2020

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski pukovnik, bivši komandant specijalaca Kfora na Kosovu Žak Ogar pozvao je Zapad da ne žmuri na "dešavanje naroda" u Crnoj Gori.

RepublikaFoto: facebook.com/Čojstvo/Vladislav Dajkovic
Litije u Crnoj Gori

Ogar je na društvenim mrežama najavio da će u Evropskom parlamentu u Briselu upoznati poslanike sa "neviđenim progonom SPC od strane crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i njegove Vlade".

- Govoricu u EP u Briselu o progonu, o neverovatnom nasilju crnogorskog predsednika Đukanovića i njegove Vlade nad Pravoslavnom crkvom - napisao je Ogar na Tviteru.

 

 

Komentarišući ovu podršku, lider DF Andrija Mandić ističe da se mnogo toga promenilo od vremena kada je Đukanović uspevao da ubedi Zapad da njegova politika ima podršku većine građana u Crnoj Gori.

- Sada je sve već postalo očigledno. Legitimisala se i na ulice izašla većinska Crna Gora, a ona je protiv ovdašnjeg diktatora. U veri da je tu činjenicu uočio i međunarodni faktor tumačim ovaj stav bivšeg komandanta Kfora. Sve je sada postalo jasno, a da li će konstatovanje tih činjenica kroz smenu vlasti biti jednostavna operacija, zavisiće ne samo od nas nego i od ponašanja EU i drugih važnih medunarođnih adresa - naglašava Mandić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading