BAKIR TUŽIO DODIKA!

Autor: Tanjug

Svet

04.10.2017

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik moraće na sudu da dokaže svoje izjave koje se tiču prvog predsednika Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića za vreme Drugog svetskog rata i ratova za jugoslovensko nasleđe, navodi portal Faktor.ba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hoće da se vuče po sudovima: Bakir Izetbegović

Portal podseća da je Dodik, komentarišući početak snimanja serije o životu Alije Izetbegovića, 13. avgusta rekao da je Alija bio "poznat i viđen član Handžar divizije u Drugom svetskom ratu", prenosi FENA.

- Tu je otac Bakira Izetbegovića dolazio da vidi da li je to mučenje bilo dovoljno veliko da bi zadovoljilo njegovu sujetu - kazao je tada Dodik, navodi portal.

Zbog te izjave su članovi porodice Izetbegović - Lejla Akšamija, Sabina Berberović i Bakir Izetbegović - posredstvom advokata Dražena Zubaka, Opštinskom sudu u Sarajevu dostavili tužbu za klevetu. 

U okviru odštetnog zahteva za naknadu nematerijalne štete, naslednici Alije Izetbegovića traže ukupno 15.000 KM (oko 7.000 evra), a od tuženog traže da u "Nezavisnim novinama", u kojima su objavljene sporne izjave, o vlastitom trošku objavi uvod i izreku presude u roku od 30 dana pod pretnjom prinudnog izvršenja, navodi FENA.

"Faktor" piše da će Dodik morati da uloži poseban trud da dokaže tezu o navodnom prisustvu Alije Izetbegovića činu mučenja i ubijanja srpskih zatvorenika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading