Predstavnici Republike Srpske obustavljaju rad u odlučivanju u zajedničkim institucijama

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Svet

12.02.2020

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama obustavljaju rad u odlučivanju dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu, javlja RTRS.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Željka Cvijanović

Cvijanovićeva je nakon sastanka zvaničnika Republike Srpske, predstavnika Srpske u institucijama BiH, kao i lidera parlamentarnih političkih partija u Republici, rekla da je to prvi zaključak sastanka.

Predstavnici Srpske obustavljaju učešće u odlučivanju na nivou BiH dok se ne donese novi zakon o Ustavnom sudu BiH kojim neće biti stranih sudija u ovom sudu.

 

 

Na sastanku su prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović, predsjednik Ustavnog suda Srpske Džerard Selman

Drugi zaključak je da će biti zatraženo održavanje održavanje hitne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Podsetimo, Ustavni sud je pre nekoliko dana utvrdio da je Ustavu BiH suprotan član 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu RS-a kojim je propisano da predmetno poljoprivredno zemljište koje je javno dobro, odnosno državno vlasništvo, po sili zakona postaje vlasništvo i posed Republike Srpske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading