Olujni vetar divlja u Hrvatskoj: Za ceo Jadran proglašen crveni meteoalarm, u Splitu pada sneg!

Autor: Republika

Svet

05.02.2020

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog olujnog vetra juče je u Hrvatskoj bio blokiran auto-put A1, a danas je i dalje na području celog Jadrana na snazi crveni meteoalarm!

RepublikaFoto: Photo by Ruslan Valeev on Unsplash
Foto: Ilustracija

Kako prenose hrvatski mediji, postoji rizik od čupanja stabala, a treba biti oprezan i zbog polomljenih grana koje vetar nosi. 

- Očekuje se još oštećenja na različitim objektima, kao i prekid saobraćaja - stoji u upozorenju.

U Splitu sneg

U Splitu je jutros povremeno bilo susnežice, a slab sneg pada sve do Klisa. Povremeno ga ima u velikom delu Zagore, a deo imotskog područja je jutros osvanuo pod tankim snežnim pokrivačem, javlja Dalmacija Danas.

Meteorolozi, ali i HGSS, šalju brojna upozorenja.

Prema najavama Državnog hidrometeorološkog zavoda za Zagreb i zagrebačko područje najavljeni su olujni udari severnog vjetra, srednje brzine 40–55 km/h, s najjačim udarima od 55-105 km/h, koji mogu uzrokovati poremećaje u prometu, oštećenje konstrukcija, lomljenje i padanje grana.

Sve gradske i sve hitne službe su u pripravnosti, a građani se mole za dodatan oprez. 

Zbog olujne bure i višemetarskih talasa prekinut je saobraćaj na Jadranu.

- Olujna bura mestimično dostiže udare gotovo 90 kilometra na sat što stvara višemetarske talase na moru koji ometaju plovidbu - izjavila je Hini direktorka Jadrolinijine agencije Jelena Ivulić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading