Milo nastavlja antipravoslavnu histeriju, želi da otme mošti Svetoga Vasilija

Autor: Portal Ujedinjenje, Republika

Svet

04.02.2020

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, govoreći na sednici podgoričkog Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista, mošti svetoga Vasilija Ostroškoga nazvao je kostima koje vladika Atanasije navodno želi "zavrgnuti" u Hercegovinu. Takođe, najavio je odbranu "državne kuće".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

- Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije, član Episkopskog saveta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, najavljuje da, ako ne budemo dovoljno poslušni, da će zavrgnuti kosti Svetoga Vasilija Ostroškoga i odneti ih u Hercegovinu. E pa, dakle, da se ne bismo igrali sa Atanasijima, raznima, ovo mora biti državno - kazao je Đukanović.

Antipravoslavna histerija koju Đukanović sračunato širi po cineu sukoba, na ovaj način dobija na zamahu, ali očigledno ne može da parira pravoslavnoj ili kako je mnogi nazivaju ''trobojka revoluciji'', koja je zahvatila svu Crnu Goru. Ipak, Đukanović je na ovaj način poslao, sem bogoboračke, još jednu jasnu poruku – neće prezati ni od čega da do kraja realizuje naum obračuna sa Srpskom crkvom.

Čemu onda pozivi Duška Markovića mitropolitu Amfilohiju za pregovore?

I, najzad, boji li se Milo još jednog odgovora Svetoga Vasilija?

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading