MILOV REŽIM STAVIO SEBE IZNAD BOGA: Postavili pitanje - ili narod ili bog, još gori od Titove OZNE i UDBE!

Autor: Tanjug

Svet

02.02.2020

06:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikada za pametne i mudre vladare nije bilo lakše odluke - nego što je ova koju od njih danas očekuje narod. Nažalost, sadašnja vlast je pokazala da je narod za nju samo izborna statistika i ništa više. Zato umesto da zajedno sa narodom grade budućnost Crne Gore, oni prebrojavaju ko dolazi na molitvu i po receptu najtotalitarnijih vladara i režima saopštavaju da se ne može biti i u Crkvi i u partiji, proglašavajući ova narodna sabranja "ludačkim pokretom" - navodi MCP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Crkva nije rušitelj države, a sve njene poruke su u duhu bratske sloge, mira i ljubavi, saopštila je danas Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) SPC.

Iz MCP poručuju da "onaj ko narod koji hoda u litijama naziva rušiteljima i negatorima Crne Gore, ne poznaje svoj narod i ne zna šta su istinske vrednosti Crne Gore".

Napominju da Crkva nije bila, niti će ikada biti nosilac bilo kakve ideologije i da je "narod koji hoda ovih večeri u litijama najlepši i najdostojanstveniji ukras Crne Gore".

- Onaj ko ih naziva rušiteljima i negatorima Crne Gore, niti poznaje svoj narod niti zna šta su istinske vrednosti Crne Gore. Litije su otuda postale kultni dogadaji u kojima ljudi slušaju i razumeju glas Božiji kroz svoju Crkvu. Bez ikakve koristi, prinude ili ucene narod se sa radošću sabira, čineći Crnu Goru istinski večnom i neprolaznom, osvećujući je i prosvećujući molitvama iz stotine hiljada duša. Što je veća mržnja, nasilje i laž, to litije postaju još svetlije, a samim tim i brojnije - poručuju u MCP.

Foto: Marija Petrović

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu MCP, Crna Gora je opterećena mnogim istorijskim podelama i deobama "koje su nas kroz istoriju mnogo koštale" i Crkva u Crnoj Gori jedna je od retkih institucija gde su se, godinama unazad, te deobe prevazilazile i lečile.

- U našoj Crkvi se ne postaje ni Srbin ni Crnogorac, ni Rus, ni Grk, nego se postaje pravoslavni hrišćanin, a u isto vreme se ne gube i drugi identiteti. Za Crkvu nije važno kako se ko izjašnjava nacionalno ili kojoj partiji pripada - navode u MCP.

Kako ocenjuju, nikada Crna Gora nije bila jedinstvenija po nekom pitanju kao što je ovo aktuelno.

- Nikada za pametne i mudre vladare nije bilo lakše odluke - nego što je ova koju od njih danas očekuje narod. Nažalost, sadašnja vlast je pokazala da je narod za nju samo izborna statistika i ništa više. Zato umesto da zajedno sa narodom grade budućnost Crne Gore, oni prebrojavaju ko dolazi na molitvu i po receptu najtotaliratnijih vladara i režima saopštavaju da se ne može biti i u Crkvi i u partiji, proglašavajući ova narodna sabranja ''ludačkim pokretom'' - navodi MCP.

RepublikaFoto: facebook.com/Luka Radonjić
Nikšić

Ocenjuju da vlast time pokazuje da je sebe poistovetila sa državom, a svoje ideološko-političke nazore i sopstvene interese sa državnim interesima.

- Dakle, otišli su još dalje od režima uspostavljenog posle 1945. godine, koji je koliko-toliko vodio računa o interesima naroda. U načinu vladanja, s druge strane, ništa se suštinski nije promenilo. Kao i njihovi politički prethodnici i ovi danas su sebe stavili u ravan sa Bogom, čak i iznad Boga, pa su pred narodom postavili pitanje - ili partija ili Bog. Hvala Bogu, trezveni narod je bez straha izabrao - priklonio se Bogu i Božijoj pravdi - zaključila je MCP u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Bepa

02.02.2020 18:38

Хвала Богу, трезвени народ је без страха изабрао - приклонио се Богу и Божијој правди.

Odgovori 11 0
3BOHKO

08.02.2020 11:37

Само слога светиње спасава.