Uhapšen je zbog murala trobojke na Zlatici, a onda digao region na noge: O Izjavi Vasilija Ivanovića u crnogorskoj policiji tek će se pričati

Autor: in4s.net, Republika

Svet

30.01.2020

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vasilije Ivanović jedan je od građana Crne Gore koji je hapšen od strane režima Mila Đukanovića zbog oslikavanja trobojke na zidovima u podgoričkom naselju Zlatica. Njegova zvanična izjava data u policiji procurela je u javnost i možda na najbolji način oslikava duh pobunjenih građana Crne Gore koji danima protestuju protiv anticivilizacijskog Zakona o slobodi veroispovesti.

RepublikaFoto: youtube.com/Medijska grupa Srpsko ujedinjenje
Foto: Ilustracija

Crnogorski portal in4s.net objavio je Ivanovićevu izjavu u policiji, a Republika je prenosi integralno.

- Dana 23.01.2020. godine, oko 22.40 časova dok sam šetao ulicom Vilijama Branta, primijetio sam u blizini pasarele okupljanje grupe momaka gdje ih je bilo oko 10, koji meni nisu poznati, ako uljepšavaju lijevu stranu zida na pasareli na način što su crtali tri boje, crvena, plava i bijela nalik na zastavu Kraljevine Crne Gore. Stao sam kod njih i tom prilikom razmijenio mišljenja u vezi crteža a vezano za simboliku boja, crvena boja nas je podsjećala na nevinost sadašnje vlasti, bijela na neutralnost Belgije a plava na najčistije nebo iznad Crne Gore. Ove tri boje su uglavnom crtala sva lica, a ja sam im se u jednom trenutku pridružio tako što sam uzeo četku, farbao navedeni crtež kako bi istom doprinio ljepši izgled. Nakon ovoga ubrzo je pristigla patrola policije nakon čega su nas legitimisali, a nakon njihove kontrole mi smo nastavili sa uljepšavanjem započetog crteža.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading