Pet radnika iz Kine u Crnoj Gori pod nadzorom zbog koronavirusa

Autor: Tanjug, Republika

Svet

30.01.2020

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineska kompanija CRBC, koja gradi deonicu autoputa u Crnoj Gori, saopštila je da se pet radnika koji su se nedavno vratili iz Kine nalaze pod medicinskim nadzorom i da nemaju simptome koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Iz kompanije ističu da se njihovo zdravstveno stanje proverava svakih 12 sati.

Iz CRBC za podgorički Dan kažu da, prema Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, mere zdravstvenog nadzora podrazumevaju svakodnevno praćenje simptoma i znakova određenih bolesti tokom trajanja mogućeg perioda inkubacije.

- Na današnji dan, pet radnika kompanije CRBC koji su se nedavno vratili iz Kine nalaze se pod merama zdravstvenog nadzora. Oni imaju medicinske preglede na 12 sati, a tokom dana imaju i nekoliko anketa preko kojih pratimo promene njihovog opšteg zdravstvenog stanja - objasnio je doktor Srboljub Đorđević, specijalista opšte prakse u ambulantama CRBC.

On kaže da za sada kod radnika koji su pod zdravstvenim nadzorom nema znakova infekcije gornjih respiratonih puteva i pogoršanja opšteg stanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading