(VIDEO) SRAM TE BILO, MILO! Đukanović naziva pravoslavce "ludačkim pokretom"!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.01.2020

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore i DPS Milo Ðukanović sinoć je na sednici OO DPS Tivat rekao da "se verska sloboda zloupotrebljava da bi se srušila Crna Gora" i pozvao građane da "ne budu deo tog ludačkog pokreta".

RepublikaFoto: youtube.com/ Nemanja 00
Milo Đukanović

Opozicioni Demokratski front (DF) najoštrije je danas osudio izjave Mila Ðukanovića, uz poruku da je podrška njegovoj stranci pala na najniži nivo od njenog osnivanja.

U saopštenju DF-a dostavljenom Tanjugu se navodi da se zato Ðukanović sinoć obraćao prvenstveno glasačima DPS-a, jer je značajan broj njih u litijama koje se dva puta nedeljno održavaju u znak protesta zbog usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti.

Govoreći na tom skupu Ðukanović je, kažu, uputio poruke s ciljem zastrašivanja onih iz svojih redova, koji su se drznuli da se vrate korenima i tradiciji časnih predaka.

Ocenjujući da je to bio, kako kažu, "jalovi pokušaj" mobilizacije i homogenizacije biračkog tela, iz DF-a poručuju da su oko Ðukanovića "ostali samo okoreli ekstremi i profašistički elementi", koji nikada nisu izvorno ni pripadali toj stranci.



Pošto, kako kažu, visoki policijski funkcioneri plasiraju priču da iza nekih događaja stoje opozicione političke partije, ne shvatajući da građani imaju verska osećanja i želju da brane svetinje, iz DF-a pitaju koja partija onda stoji iza prebijanja momka u Podgorici i "uriniranja po trobojci, koja je istorijski simbol".

U uverenju da Ðukanoviću, kako kažu, ističe vreme, iz DF-a poručuju da bi bilo dobro da on to što pre shvati i suoči se sa sobom.

- Da bi se vratila sebi, Crna Gora mora oterati nasmetlište istorije izdajnike i lopove, a red je da prvo ide Milo Ðukanović, kao glavni među njima - navodi se u saopštenju ovog opozicionog saveza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
KPCTA

30.01.2020 10:57

СРАМ ТЕ БИЛО, МИЛО!