KAKVI TELETABISI! Ustaše kreću u veliku "pljačku" srpskih velikana: Posle Tesle otimaju Andrića i Šantića!

Autor: informer.rs, Republika

Svet

09.01.2020

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvati, posle Nikole Tesle, od Srba otimaju i Ruđera Boškovića, Ivu Andrića i Aleksu Šantića! Iako su se ovi velikani celog života deklarisali kao Srbi, hrvatski mediji su ih bez srama prisvojili i predstavili kao svoje najveće naučnike i pisce.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto: Ilustracija

Samo zato što su rođeni na tlu današnje Hrvatske ili kako kažu u "hrvatskoj dijaspori", misleći na Mostar, rodno mesto pesnika Alekse Šantića. Pa tako, pored pomenutih Srba, kao najveće Hrvate izdvojili su čak i Marka Pola, rođenog u Veneciji (Mletačka republika), zatim Svetog Jeronima, Rimljanina rođenog u tadašnjoj rimskoj provinciji Dalmaciji. Običnog čitaoca iznenađuje ogromna greška da među dvanaestoricom nema cara Dioklecijana, koji se šetao splitskom rivom, ali ni Josipa Broza Tita, Andrije Artukovića ili Ante Pavelića, osvedočenih Hrvata.

Skandalozni "veliki projekat" osvanuo je prvog dana 2020. u hrvatskom "Večernjem listu", u tekstu pod nazivom "12 Hrvata koji su menjali svet". I ne čudi što je projekat tempiran istog dana kada je Hrvatska započela šestomesečno predsedavanje Evropskom unijom, sve sa željom da se predstave kao zemlja koja je mnogo dala Evropi i svetu.

RepublikaFoto: instagram.com/_lilith_nyx
Ivo Andrić

Kako "Večernjak" najavljuje, sve do 30. juna, svakodnevno će objavljivati tekstove o srpskim velikanima kao velikim Hrvatima. U prvom nastavku koji je objavljen ove nedelje pišu o naučniku Ruđeru Bošković, ne otkrivajući njegovo poreklo - da mu je otac Srbin iz sela Orahova u Popovom Polju.

Pomenuti medij je izdao i specijalno izdanje na 132 strane koje se bavi Ivom Andrićem, kao najvećem hrvatskom piscu, iako je ovom nobelovcu iz Travnika majka Srpkinja i ceo život se deklarisao kao Srbin i Jugosloven. Dokle ide hrvatsko ludilo najbolje svedoči i to da su pod poznate Hrvate podveli i čuvenog Marka Pola, rodom iz Venecije, što bi bilo ravno tome da mi kažemo da su 17 rimskih imperatora bili Srbi (!?) samo zato što su rođeni ili živeli na teritoriji sadašnje Srbije.

Šešelj: Svesni su da su pokatoličeni Srbi

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da su Hrvati svesni da su pokatoličeni Srbi i da su nastali od Srba i da zbog toga naše velikane predstavljaju kao svoje.

- Oni to rade jer nemaju svoje naučnike i istaknute ljude, pa onda veštački svojataju Srbe katolike, a sada su tako počeli i Srbe pravoslavce. Razlog za to je što su svi današnji Hrvati svesni da su oni, zapravo, pokatoličeni Srbi i da su postali od Srba. Pravi Hrvati su čakavci koji su nažalost nestali za vreme turske vladavine i sada ih ima samo još malo na nekim dalmatinskim ostrvima, u delu Mađarske, jednom mestu u Austriji i u dva italijanska sela. I oni su bili fini ljudi i nisu mrzeli Srbe - rekao je Šešelj, i dodao:

- Što se tiče ovog sada njihovog spiska "Hrvata koji su promenili svet" tu je i više nego jasno da su svi Srbi. I Tesla, i Ruđer Bošković, kome je otac Srbin iz sela Orahova u Popovom Polju, a majka Italijanka, i Ivo Andrić iz Travnika kome je majka bila Srpkinja, a on Srbin katolik, i Aleksa Šantić iz Mostara kome su i roditelji i on sam Srbi pravoslavci... Tako da tu nema nikakvih nedoumica, pogotovo što su se svi ovi velikani jasno deklarisali kao Srbi.

 

 

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je ponašanje Hrvata u potpunosti šizofreno, jer "otimaju" čuvene naučnike i pisce od naroda koji najviše mrze.

RepublikaFoto: youtube.com/Mojsinova 13
Aleksa Šantić

- Ne treba zaboraviti da je svojatanje srpskih naučnika, pisaca i drugih velikana deo hrvatskog velikodržavnog projekta. Pa, još je Ante Starčević pisao da su i Nemanjići Hrvati i da se Hrvatska prostire od Makedonije do Slovenije. To vam govori koliko su oni duboko frustrirani i koliko veliku krizu identiteta imaju. U svemu tome su dodatno licemerni, pa su u stanju da mrze sve Srbe, a svojataju srpske velikane, da se trude da zatru pravoslavlje u Hrvatskoj, a onda pravoslavce predstavljaju kao svoje naučnike i pisce. Mislim da će im se ceo svet smejati zbog toga što rade - rekao je Anđelković, i dodao da to ima veze i s tim što Hrvatska od 1. januara predsedava Evropskom unijom.

- Mnogi u Evropskoj uniji ne znaju baš detaljno stvari na ovim prostorima. Znaju da je neko sa Balkana ili iz bivše Jugoslavije, ali ne i odakle tačno. To sada Hrvati, za šest meseci koliko će predsedavati EU, pokušavaju da iskoriste i da sve naše što vredi predstave kao svoje. Verujem da im to neće poći za rukom, a ni mi to ne bismo smeli da dozvolimo - jasan je sagovornik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading