Novi predsednik Hrvatske čestitao Božić: Evo šta je Milanović poručio

Autor: Blic ,Republika

Svet

06.01.2020

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novoizabrani predsednik Hrvatske Zoran Milanović oglasio se danas na svojoj Fejsbuk stranici i tom prilikom uputio čestitke svim onima koji Božić slave 7. januara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Milanović

- Svim građankama i građanima Republike Hrvatske koji slave po julijanskom kalendaru želim sretan Božić. Međusobno uvažavanje i razumevanje, kao i poštovanje prava drugog i drugačijeg jedini su način da stvaramo napredno, otvoreno i tolerantno društvo u kojemu ćemo biti različiti, ali jednaki. Neka božićne poruke mira i ljubavi ispune vaše domove u godini pred nama. Hristos se rodi - poručio je Milanović koji je juče pobedio Kolindu Grabar Kitarović na predsedničkim izborima.

Milanović, kandidat SDP-a. izabran je za novog predsednika Hrvatske pošto je u drugom krugu predsedničkih izbora pobedio aktuelnu predsednicu Kolindu Grabar Kitarović za nešto manje od 105.000 glasova.

- Pobeda - kao što sam obećao - rekao je Milanović okupljenima u svom štabu.

On je u pobedničkom govoru zahvalio i svojoj protivkandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović, što je izazvalo negodovanje i zvižduke iz publike u njegovom štabu, ali ih je on zaustavio i poručio da su takvu situaciju "imali pre pet godina i - nikad više".

- Ako sam bilo koga previše nagazio, ako sam rekao koju neistinu, to nije bilo namerno. Ja od danas ili sutra radim posao i živim posao drukčiji od ovoga sada. Hrvatski građani su me izabrali za predsednika Hrvatske, Hrvata i onih koji to nisu, i sretan sam zbog toga - rekao je Milanović, prenosi Hina.

On je izrazio nadu da će sarađivati sa svakim u izvršnoj vlasti i da će sve stranke na formalnom nivou biti iste, jer je Hrvatska višestranačka parlamentarna demokratija, a da je sve drugo put u autokratiju, tiraniju, samovolju, otimačinu i predsednik tome mora biti brana, i istakao da se ustav mora poštovati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading