Kolinda podvila rep pred odlazak: Pružam ruku Milanoviću

Autor: Tanjug

Svet

06.01.2020

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelna predsednica Hrvatske, kandidatkinja HDZ-a, Kolinda Grabar Kitarović izjavila je sinoć nakon objave privremenih rezultata po kojima je izgubila od Zorana Milanovića na izborima, da pruža ruku pobedniku i očekuje civilizovan prenos vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolinda Grabar Kitarović uslikana juče

- Hrvatska je odlučila, Zoran Milanović biće predsednik i na tome mu čestitam - rekla je Grabar Kitarovićeva, koja je u svom štabu zaustavila zvižduke na Milanovićev račun.

Kolinda Grabar Kitarović, koja je proteklih pet godina obavljala predsedničku dužnost, rekla je da je spremna da Milanovića uputi u sve što je radila i predložila da se nađu i prije nego što bude zvaničan prenos vlasti, poručivši da je ono što Hrvatskoj treba - stabilnost.

- Za mene je kampanja gotova u petak, više neću ni jednu reč reći ni protiv svojih prethodnika ni sledbenika - rekla je ona, prenosi Hina.

Poručila je i da je pouka ovih izbora - da se mora biti više među građanima i slušati njihov glas, i zahvalila svima koji su izašli na birališta.

Rezimirajući proteklih pet godina svog predsedničkog mandata, istakla je da je naglasak stavljala na hrvatske nacionalne, državne i verske vrednosti, na rat 90-tih u Hrvatskoj, na veterane, na njihove porodice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Milanović

- Ja večeras ne nameravam vraćati niskim udarcima, ali ovo je hrvatska država krvlju stvorena i branjena i ljubavlju nošena i neka tako ostane - poručila je Grabar Kitarovićeva u svom obraćanju

Biračima i narodu poručila je da su najjači kad su zajedno.

- To smo pokazali i u ratu i to moramo pokazati u miru. Ostanimo ujedinjeni i okupljeni za našu Hrvatsku! - rekla je ona.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading