Crnogorska policija stavila lisice na ruke urednici portala "FOS media"

Autor: Mediji

Svet

05.01.2020

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinarka portala "FOS media" Anđela Đikanović (26) uhapšena je zbog krivičnog dela izazivanje panike i nereda. Njoj je večeras određeno zadržavanje, jer se sumnja da je kao glavna i odgovorna urednica pomenutog portala, bila autor lažnog teksta koji je danas objavljen pod naslovom: Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan.

RepublikaFoto: youtube.com/Portal Standard
Foto: Ilustracija

- U spornom tekstu se navodi da će oko 250 pripadnika ROSU - specijalne kosovske jedinice stajati na raspolaganju crnogorskim bezbednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici, koje je zakazano za sutra, izazvala paniku u javnosti iznošenjem lažnih vesti putem medija - piše u saopštenju Uprave policije.

Sporni tekst je objavljen oko 11 časova, a pola sata kasnije stigao je demanti Vlade, u kojem se navodi da je portal "FOS media" objavio lažnu vest da je specijalna jedinica ROSU angažovana u Crnoj Gori na obezbeđenju skupova u Podgorici.

- Ova lažna informacija ima za cilj da uznemiri javnost i izazove nerede. Vlada traži od Tužilaštva da hitno reaguje - pisalo je u demantiju Vlade.

Novinarka Đikanović je oko 14 časova pozvana u prostorije podgoričke policije, gde su inspektori konsultovali osnovnog tužioca.

Kako "Vijesti" saznaju, dežurni tužilac u ODT Podgorica je izjasnio da se u radnjama Đikanović "stiču elementi krivičnog dela izazivanje panike i nereda", te da se novinarka uhapsi i uz krivičnu prijavu privede sutra nadležnom tužilaštvu.

- Napominjemo da je sve u ovom tekstu bila apsolutna neistina, te još jedan pokušaj širenja dezinformacija, koji je imao za cilj upravo širenje panike i nereda, a veće posledice su sprečene reakcijom nadležnih državnih organa - saopštila je UP.

Portal FOS media je nedugo nakon objavljivanja, povukao sporni tekst, a potom se redakcija izvinila zbog lažne vesti.

Advokat Srđan Lješković potvrdio je "Vijestima" da ga je novinarka angažovala, ali da nije bio sa njom na saslušanju jer se ne nalazi u Crnoj Gori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading