Žestok sukob građana i policije u Nikšiću

Autor: Tanjug, Republika

Svet

27.12.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko stotinu građana okupilo se večeras oko 18.00 ispred Hrama Svetog Vasilija u Nikšiću, u znak protesta zbog sinoćnjeg usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u parlamentu, a ubrzo je došlo do sukoba građana i policije, javljaju podgoričke "Vijesti".

RepublikaFoto: Tanjug/M. PETROVIĆ
Foto: Ilustracija

Kako se navodi, policija je u sukobu upotrebila pendreke. Portparol Demokratskog fronta Marko Kovačević je priveden u nikšićki Centar bezbednosti zbog, kako je rečeno za "Vijesti", prekršaja, ali nije navedeno o kakvom se prekršaju radi.

Komandir policije Darko Mađarić upozorio je građane da okupljanje nije najavljeno u skladu sa zakonom. Okupljeni su skandirali "Ne damo svetinje", prenose "Vijesti".

Zbog prisustva velikog broja policijaca u opremi za razbijanje demonstracija pored kružnog toka, građani su blokirali ulicu kod marketa "Voli".

Policija ih je opomenula da ne smeju da blokiraju ulicu, te su odlučili da idu od jednog do drugog pešačkog prelaza.

Oni su se naizmenicno kretali preko prelaza i na taj način blokirali saobraćaj. Policija ih povremeno zaustavlja kako bi vozila prošla.

Savet za građansku kontrolu rada policije pozvao je građane da ne napadaju policajce u Nikšiću. Iz tog tela kazali su da će njihovi predstavnici na licu mesta pratiti postupanje policije. Protest je završen bez ozbiljnijih incidenata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading