Milanović odmah nakon rezultata: "Nema nikakvog straha, neka pobedi bolji, a to sam ja"

Autor: index.hr

Svet

22.12.2019

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U drugi krug izbora ulaze on i trenutna predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Zoran Milanović

Zoran Milanović pobednik je prvog kruga predsedničkih izbora u Hrvatskoj, a on se nakon proglašenja rezultata obratio javnosti iz svog izbornog štaba.

Da podsetimo, u drugi krug izbora ulaze on i trenutna predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

- Hvala svima koji su glasali za mene i koji nisu. Idemo u drugi krug. Ali ne idemo u rat, ratovi su gotovi. To govorim od početka. Idemo u civilizivanu građansku utakmicu. Neka pobedi bolji. A to sam ja. Za dve nedelje biće šta bude. Nikakve gorčine ni straha nema u meni - rekao je on.

Kako je rekao, za ove dve nedelje do drugog kruga izbora, boriće se da na izbore nagovori sve kojima je hrvatsli interes u prvom planu.

- Ovo je bila teška godina za mene, i poslovno i privatno. Mnogo puta sam obišao zemlju i svaki put vidiš nešto novo. Svestan svih ograničenja predsedničke dužnosti, a naročito nakon što sam bio premijer, smatram da sam zreo i spreman i dobroj veri pripravan raditi ovaj posao, ali to je više od posla, to je način života. Niko se u Hrvatskoj u kojoj ću ja biti predsednik neće osećati kao građanin ili građanka drugog reda. Niko. Svestan sam da nisam svima po volji, ali prema svakome ću postupiti kao prema čoveku. Pozivam sve one koji su izašli na izbore ali i one koji nisu, da izađu i da mi daju taj mali komad vere bez kog ne postojim, nema me. Deset godina bio sam predsednik velike političke stranke i zato zahvaljujem SDP-u na podršci - rekao je Milanović.

Prema skoro 100 odsto izbrojanih glasova, Zoran Milanović osvojio je 29,53 odsto (542.225 glasova), dok je Kolinda Grabar Kitarović imala 26,72 (493.195 glasova).

Kako pišu Hrvatski mediji, na osnovu pregleda rezultata po gradovima i županijama, Hrvatska se podelila na istok koji je pripao Škoru. Zagreb, severozapad, Istra i Kavrner pripali su Zoranu Milanoviću, dok je Grabar Kitarović dobila Dalmaciju, te deo županija iz središnje Hrvatske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading