Human gest: Jedan grad u Republici Srpskoj se i ove godine odrekao dočeka, a razlog je predivan!

Autor: Republika

Svet

20.12.2019

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već nekoliko godina u Zvorniku je praksa da nema organizovanog dočeka Nove godine u gradu, a i ove godine će, kako su saopštili iz Gradske uprave, taj novac preusmeriti za dodelu pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

U gradu je već postavljena novogodišnja rasveta, ali se ni tu nije ništa ulagalo.

Darko Stefanović, načelnik Odeljenja za privredu i društvene delatnosti u GU Zvornik kaže da su koristili ukrase koji su nabavljeni ranijih godina.

- Za te namene ove godine nismo izdvajali dodatni novac jer imamo ukrase od ranije. Umesto organizovanog dočeka, mi imamo praksu već nekoliko godina da taj iznos novca podelimo socijalno ugroženim porodicama, a tako će biti i ove godine. Za njih ćemo pred nastupajuće praznike dodeliti između 12.000 i 13.000 KM - rekao je Stefanović.

Sa druge strane, zvornički restorani, kao i objekti čija je primarna namena prostor za svadbeni salon, biće puni. Kako su saopštili vlasnici ovih objekata već su popunjeni gotovo svi kapaciteti, a ono što je zanimljivo proslava će biti organizovana i 27. decembra kada će gosti biti uglavnom zaposleni iz javnih i privatnih preduzeća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading