Milo šalje trupe na srpsku granicu

Autor:

Svet

20.12.2019

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za odbranu i bezbednost, kojim je predsedavao predsednik Crne Gore Milo Đukanović, doneo je na jučerašnjoj sednici odluku o angažovanju pripadnika vojske Crne Gore u zaštiti državne granice od ilegalnih migranata do kraja 2020. godine, kao podrška policijskim snagama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Fotomontaža
Milo šalje trupe na srpsku granicu

Na sednici na kojoj su učestvovali i članovi Saveta, predsednik skupštine Ivan Brajović i predsednik vlade Duško Marković doneta je i odluka o učešću pripadnika vojske Crne Gore na međunarodnim vežbama u narednoj godini. "Vojska Crne Gore u 2020. godini uputiće svoje pripadnike na sedam međunarodnih vežbi.

Odluka je doneta na osnovu preuzetih obaveza kao članice NATO, procesa pristupanja EU, regionalnih inicijativa, planova bilateralne saradnje i potreba vojske Crne Gore za određenim sadržajima obuke i vežbi, a u cilju daljeg razvoja vojnih sposobnosti tokom 2020. godine", navodi se u saopštenju kabineta predsednika Crne Gore.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading