U nedelju predsednički izbori u Hrvatskoj: Škoro za vratom Kolindi i Milanoviću

Autor:

Svet

20.12.2019

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči predsedničkih izbora u Hrvatskoj ankete pokazuju da će ovo biti jedna od najnapetijih trka za Pantovčak s obzirom na to da je razlika između aktuelne desničarske predsednice Kolinde Grabar Kitarović i bivšeg premijera i kandidata najuticajnije opozicione SDP Zorana Milanovića na nivou statističke greške, a za vratom im proustaški pevač.

Milanović / Grabar Kitarović / Škoro

Poverenje najvećeg broja birača ima Grabar Kitarovićeva - 28,3 odsto, na drugom mestu je Milanović sa 26,6 odsto podrške anketiranih, a na trećem mestu je nezavisni kandidat Miroslav Škoro sa 20,7 odsto podrške.

Prvi krug predsedničkih izbora biće održan u nedelju, a 3.855.000 birača odlučivaće o tome ko će ući u drugi krug, za koji se smatra da će izvesno biti održan.

Predsednik HDZ Andrej Plenković pozvao je birače da glasaju za kandidatkinju te stranke i aktuelnu predsednicu zato što ona "poštuje Tuđmana". Milanović je za nju rekao je da ga podseća na "onoga čiju je ogradu lizala u Vašingtonu", predsednika SAD Donalda Trampa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading