Oskrnavljen spomenik stradalim Srbima u Hrvatskoj

Autor: Tanjug, Republika

Svet

20.12.2019

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznati počinilac pokušao je da razbije spomen ploču i oskrnavi mesto stradanja Srba u Drugom svetskom ratu u Kusonjama kod Pokraca, a Veće srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije osudilo je danas taj vandalski čin.

RepublikaFoto: twitter.com/Klix.ba
Foto: Ilustracija

Predsednik Veća Nikola Ivanović precizirao je da je nepoznati počinilac je u četvrtak oko 7,20 sati kamenom razbijao spomen ploču dok vikom preplašenih suseda nije zaustavljen.

Spomen ploča nalazi se na mestu bunara u koji su bačeni posmrtni ostaci 156 žrtava pokolja koji se dogodio 13. avgusta 1942. U Kusonjama je toga dana 1942. godine stradalo 520 civila, prenosi Hina.

- Veće srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije osuđuje ovaj vandalski čin pojedinaca u veri da se ovakvi događaji neće ponavljati u Pakracu. Ističemo nadu da ovakvi nerazumni postupci neće ugroziti kvalitetnu razinu međuljudskih i međunacionalnih odnosa u Kusonjama i Pakracu - stoji u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading