Užas u Hrvatskoj: U napuštenoj kući dva puta silovao devojčicu, ona ostala trudna!

Autor: Republika

Svet

20.12.2019

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Županijski sud u središnjoj Hrvatskoj pokrenuo je istragu protiv muškarca koji se tereti da je dvaput u napuštenoj kući imao polni odnos sa devojčicom koja je kasnije ostala trudna.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Muškarac je na saslušanju priznao da je počinio krivično delo, ali se branio rečima da je mislio da žrtva ima više od 15 godina. S obzirom na priznanje, u žalbi sudu je izneo kako smatra da "nije potrebno sprovoditi istragu i prikupljati dalje dokaze i podatke, naročito one koji nisu sporni".

Stavlja mu se na teret da je u cilju zadovoljenja svog polnog nagona naveo devojčicu u napuštenu kuću zapretio joj i potom su imali polni odnos. Nekoliko sedmica kasnije je na istom mestu i na isti način po drugi put imao polni odnos, nakon čega je devojčica ostala trudna.

- U zakonu je određeno da će se u istrazi prikupiti dokazi i podaci potrebni da bi se moglo odlučiti hoće li se podignuti optužnica ili obustaviti postupak, pa je pozivanje osumnjičenog na moguće dalje traumatizovanje žrtve i njene uže porodice potpuno neosnovano s obzirom na primarni cilj istrage - obrazložio je sud, odbacujući žalbu osumnjičenog.

Preti mu od 3 do 12, odnosno 15 godina zatvora, sve u zavisnosti od toga kako će Tužilaštvo okarakterisati njegovo delo, a sve pod uslovom da u sudskom postupku za to bude i osuđen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading