ŽUPLJANINA UBIJAJU U HAGU: Doživeo i drugi moždani udar, a leče ga lekovima za smirenje

Autor:

Svet

27.09.2017

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stojan Župljanin doživeo je dva moždana udara za mesec dana, a lekari Haškog tribunala leče ga lekovima za glavobolju i smirenje!

RepublikaFoto: youtube.com/Dušan Kovač
Hag ne haje za zdravlje Srba: Stojan Župljanin

Bivši načelnik Centra službe bezbednosti u Banjaluci i savetnik predsednika Republike Srpske za unutrašnje poslove prvi moždani udar je doživeo pre mesec dana, dok ga je drugi, mnogo jači udar pokosio u ponedeljak ujutru.

Kafetinom protiv oduzetosti

Njegov sin Mladen Župljanin za Srpski telegraf kaže da je u konstantnom strahu za život svog oca, jer ne dobija adekvatnu lekarsku negu.

- Nakon prvog udara koji je preživeo bukvalno na nogama, lečili su ga lekovima poput kafetina i leksilijuma, iako mu se oduzela cela desna strana - uho, oko, obraz i usne bile su mu potpuno blokirane - kaže Župljanin.

Bez reakcije lekara

Uprkos izuzetno lošem stanju i molbama da mu se ukaže pomoć, lekari Haškog tribunala nisu reagovali.

- Otac je tražio doktora, ali osim pomenutih lekova nije mogao da dobije ništa više od pomoći. Zbog neadekvatnog lečenja drugi udar ga je oborio u ponedeljak ujutru, za vreme doručka, nakon čega je završio u zatvorskoj bolnici - navodi Župljanin i dodaje da je danas uspeo da čuje oca samo na nekoliko sekundi, kada je zbog njegovog nerazgovetnog govora uspeo da razume samo dve reči: "Živ sam".

Dodatni problem je, kako navodi Župljanin, to što njegovog oca u narednih nekoliko dana čeka premeštaj nekoj drugoj državi da tamo do kraja odsluži kaznu.

- Koliko je samo nehumano tako nešto raditi u ovom trenutku, nakon što je imao dva moždana udara za mesec i po dana - zaključuje Mladen Župljanin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading