Pendarovski: Niko nas neće shvatati ozbiljno, ako aferu "Reket" ne istražimo do kraja!

Autor: Tanjug

Svet

14.12.2019

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski pozvao je da se afera "Reket" istraži u celosti, jer, kako je naveo, u suprotnom niko neće da tretira tu zemlju kao ozbiljnu. Pendarovski je zatražio odgovornost svih umešanih funkcionera u tu aferu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stevo Pendarovski

- Građani iz dana u dan sve više gube poverenje u sudove, pravo je postalo politički instrument, a pravda se povlači pred moćnima. Potrebno je da se do kraja istraže svi kriminali prethodne, ali i aktuelne vlade i da se ne dopusti zastarevanje predmeta putem takozvane sakrivene amnestije - rekao je.

Pendarovski je zaključio da je visoka korupcija jedan od najvećih bezbednosnih izazova Severne Makedonije.


Afera "Reket" postala je poznata javnosti u Severnoj Makedoniji i u regionu nakon što je italijanski list "La verita" objavio prisluškivane razgovore optuženih u ovom slučaju.

Bivša šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva i makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 optuženi su za zloupotrebu službenog položaja i ovlaščenja, kao i za iznudu 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora skopskog biznismena Jordana Kamčeva.

Trećeoptuženi u ovoj aferi Zoran Milevski na prvom ročištu u skopskom Krivičnom sudu priznao je krivicu i osuđen je na tri godine zatvora, dok su Janeva i Jovanovski negirali krivicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading