Milo ignoriše patrijarha Irineja, a papu Franju oduševljeno dočekuje!

Autor: Tanjug

Svet

14.12.2019

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo naredne godine posetiće Crnu Goru, objavljeno je na Tviter nalogu crnogorske Vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Papa Franja

- Papa Franjo potvrdio je dolazak u Crnu Goru iduće godine. Poseta poglavara Katoličke crkve našoj zemlji imaće istorijski značaj - piše na Tviter nalogu Vlade. Da potestimo, predsednik Crne gore Milo Đukanović u septembru nije prisustvovao proslavi 800 godina autokefalnosti SPC i svetosavlja u Boki, a nije se udostojio ni da se za to izvini patrijarhu Irineju.

Premijer Crne Gore Duško Marković boravi u zvaničnoj poseti Vatikanu, gde je razgovarao sa papom Franjom.

Vlada Crne Gore je na Tviteru objavila da je papa Franjo na sastanku sa Markovićem pohvalio politike koje Crna Gora ostvaruje, a tiču se ekumenizma, kulture, ekologije i humanizacije u svim sferama društvenih odnosa.

Marković se sastao i sa državnim sekretarom kardinalom Pjetrom Parolinom sa kojim je razmenio mišljenja o zakonu o slobodi veroispovijesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica.

Sagovornici su se saglasili da nakon usvajanja preporuka Venecijanske komisije, dalju proceduru na donošenju i implementaciji zakona treba da prati dijalog i što je moguće veća saglasnost.

Kardinal Parolin najavio je otvaranje rezidentnog predstavništva Vatikana u Podgorici, u rangu nuncijature.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading