ŽESTOKE OPTUŽBE: Bakir ukrao milijarde

Autor: Republika

Svet

26.09.2017

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fahrudin Radončić, vlasnik bosanskog Dnevnog avaza, optužio je Bakira Izetbegovića da je ukrao stotine kilograma zlata i srebra i milijarde ratnih donacija. Uz to, šef Avaza optužio je bosanskog lidera za umešanost u brojna ubistva u BiH.

RepublikaFoto: Tanjug
Učestvovao u mutnim radnjama: Bakir Izetbegović

- Radončić će lako objasniti svoje bogatstvo, isto toliko koliko je Izetbegovićima teško objasniti gde su nestale milijarde ukradenih ratnih donacija i stotine kilograma zlata i srebra koje su neovlašćeno prikupljali i ukrali od građana BiH - navodi Radončić. 

On se, međutim, tu nije zaustavio, već je u sličnom maniru optužio Izetbegovića za najteža krivična dela.

- Nervoznom i radikalnom Izetbegoviću, takođe, treba reći da Radončić nikada nije imao veze sa kriminalom, a Izetbegoviću treba objasniti šta zna o montiranim procesima ili ubistvima Leutara, Ugljena, Ćele Delalića, atentatu na Sefera Halilovića, linču nad Mušanom Topalovićem Cacom i mnogim drugim žrtvama tajne policije AID, kojom je on tada politički i operativno rukovodio - bez dlake na jeziku konstatovao je Radončić.

Inače, ceo spor između Radončića i Izetbegovića nastao je nakon objavljena informacija da "Sarajlije nemaju vodu zbog sumnjivih dilova Bakirovih zetova". 

- Bračni par Čeušesku sa svojim zetovima svestan je opšte mržnje prema njima i poverenja naroda koje ima  Avaz. Zato se Izetbegovići iz mnogo razloga boje da nezadovoljni narod i pre izbora ne izađe na ulice, istera korumpiranu familiju i spreči podelu zemlje i život u "fildžan državi" - navodi se.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading