Tragedija za tragedijom: Dečak (6) stradao u požaru na svoj rođendan!

Autor: avaz.ba, Republika

Svet

07.12.2019

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika tragedija pogodila je Cazin nakon što je u požaru koji je preksinoć oko 19 časova buknuo u kući u naselju Delići u Tržcu, smrtno stradao šestogodišnji sin Samira Delića. Ostali članovi porodice uspeli su se spasiti

RepublikaFoto: youtube.com/Klix.ba
Foto: Ilustracija

Pripadnici policije, Doma zdravlja Cazin i Vatrogasne jedinice Cazin učinili su sve da se dečak spasi. Prvo je napravljen prolaz kako bi se moglo ući u prostoriju u kojoj se nalazilo dete. U tome se uspelo, ali je mališan, nažalost, već bio mrtav.

Dečakov 48-godišnji otac Samir Delić zbrinut je u Domu zdravlja Cazin zbog opekotina. Utvrđeno je da je reč o lakšim povredama.

Prema rečima meštana, detetova porodica se u trenutku nesreće nalazila u donjem delu kuće, dok je nastradali dečak bio na prvom spratu kuće, gde je i izbio požar.

Meštani kažu da je tragedija tim veća, jer je nastradali dečak istog dana proslavio rođendan.

Zvaničnih informacija o tačnom broju povređenih osoba juče nije bilo, ali iz kancelarije gradonačelnika Cazina potvrđeno da je još dvoje dece iz iste porodice zbrinuto u bihaćkoj bolnici te da nisu u pitanju teške povrede.

Pozvali majku

Vatrogasci i zaposleni Civilne zaštite odmah su po izbijanju požara pozvali Centar za socijalni rad zbog dece. Direktori Centra Amela Toromanović izjavila je da je njihova dežurna socijalna radnica preksinoć odmah izašla na mesto događaja.

- Porodici je ponuđena pomoć za smeštaj, ali su oni rekli da su kod tetke. Majka deteta ne živi s njima, bila je to vanbračna zajednica. Ona se javila i mi smo joj saopštili šta se desilo. Ona je nekad davno živela s njima, sud je dete poverio ocu. Ona je s njim imala jedno dete, dečaka koji je smrtno stradao – objasnila je Toromanović.

Pojasnila je da Samir Delić iz prvog braka ima punoletnog sina, koji je oženjen.

- Ono što je naš zadatak bio, to je da smo porodici ponudili smeštaj i psihosocijalnu podršku. Sa majkom deteta smo razgovarali danas i ona je rekla da će doći - rekla je juče direktorka Amela Toromanović.

Delićima je pre nekoliko godina izgorela štala i u njoj krava i tele. Za porodicu je to tada bio veliki gubitak, jer su živeli isključivo od proizvodnje mleka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading