Kolinda u panici: Milanović i Škoro joj se jako približili

Autor: Tanjug, Republika

Svet

06.12.2019

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatskoj je objavljeno prvo veliko istraživanje nakon što je poznato svih 11 kandidatkinja i kandidata na predsedničkim izborima, a rezultati ankete pokazuju da će završnica biti nepredvidljiva pošto je potpuno neizvesno između Kolinde, Milanovića i Škore, preneo je portal Index.hr.

Da se danas održavaju izbori, Kolinda Grabar-Kitarović dobila bi 27,4 posto glasova, odmah iza nje su Zoran Milanović sa 24 odsto te Miroslav Škoro sa 23 posto. Prva tri kandidata tako se nalaze unutar statističke greške što znači da sledece 2 nedelje mogu dovesti do značajnih promena u ovom poretku.

Mislav Kolakušić osvojio bi prema anketi 8,2 posto, a slede Ivan Pernar s 2,9 odsto, dok bi Dejan Kovač dobio 2,6 procenta. Zatim slede Dalija Orešković sa 1,3 posto, a tu je i Dario Juričan s 1,2 odsto.

Ostala tri predsednička kandidata dobijaju ispod 1 posto podrške. Među biračima koji su se izjasnili da će sigurno izaći na izbore još uvek ima 8 odsto neodlučnih. S obzirom na odnose među prva tri kandidata, predstoji bitka za svaki glas, navodi Index.hr.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading