Kolinda odala počast osuđenom ratnom zločincu Praljaku

Autor:

Svet

01.12.2019

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović putem Fejsbuka je odala počast osuđenom ratnom zločincu Slobodanu Praljku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolinda Grabar Kitarović

Ona je objavila stori s fotografijom Praljka, na kojoj se nalaze, hrvatska zastava i beli krst. Istu fotografiju na stori objavio je u petak i njen savetnik Tomislav Madžar.

Kolinda, podsetimo, nije želela ni posthumno oduzeti odličja Slobodanu Praljku zbog činjenice da je osuđen za ratne zločine na sudu koji se Hrvatska.

- Ti su ljudi dobili odličja za obranu od velikosrpske agresije i ja im ta odličja neću oduzimati. Praksa se dosad nije primenjivala, osim u slučaju odluka domaćeg zakonodavstva - rekla je Kolinda novinarima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slodoban Praljak pije otrov

Na komemoraciji ipak nije bila. Novinari su je tada pitali i zašto nije bila na komemoraciji Praljku, na što je ona odgovorila kako se država vodi razumom, a ne emocijama.

Podsjetimo, u petak su prošle dvije godine od izricanja presude hercegovačkoj šestorci, vojnim i civilnim liderima tzv. Herceg-Bosne. Među šestoricom optuženih bio je i general Slobodan Praljak, koji je neko vrijeme bio načelnik Glavnog stožera HVO-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading