KOBNA PARTIJA ŠAHA: Komšija ga optužio za krađu figure, on potegao pištolj

Autor: Kurir, Republika

Svet

29.11.2019

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Esko Erović (56) iz Osmanbegovog Sela kod Bijelog Polja, na severu Crne Gore, uhapšen je zbog pokušaja ubistva svog suseda Huseina Smakića (70), kojeg je optužio da mu je ukrao šahovsku figuru.

RepublikaFoto: pixabay.com/fotomontaža
Foto: Ilustracija

Esko Erović je u sredu, oko 15 sati, pucao iz pištolja nepoznate marke u pravcu Huseina Smakića, zvanog Huskara. Ispalio je hitac koji je Smakića pogodio u levu ruku i naneo mu teške telesne ozlede. Nakon toga se uputio u nepoznatom pravcu, a službenici bijelopoljskog Centra bezbednosti brzo su ga pronašli i uhapsili”, navodi se u rešenju kojim je određen pritvor Eroviću.

List piše da je Erović na saslušanju rekao da nije imao nameru da ubije Smakića već ga je, ljut zbog svađe, samo želeo zastrašiti. Ranjeni Smakić je rekao da je sve počelo tokom partije šaha.

Dvojica šahista igrala su dan ranije u seoskoj prodavaonici uobičajenu partiju šaha. "Dok smo razmenjivali figure, u situaciji kada sam trebao da ga matiram, Erović me optužio da sam mu ukrao topa", ispričao je Smakić navodeći da su se oko toga porečkali, ali da su ih posmatrači razdvojili.

Dan kasnije, dok je bio u blizini porodične kuće, seoskim putem traktorom je naišao Erović, zaustavio se, izvadio pištolj i s desetak metara udaljenosti pucao prema Smakiću.

Metak mu je prošao kroz podlakticu. Ozleda je sanirana u bjelopoljskoj bolnici, nakon čega je pušten na kućno lečenje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading