Milanović uveren da će pobediti Kolindu: Skupio 78.000 potpisa za kandidaturu

Autor: Tanjug

Svet

26.11.2019

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Milanović je danas Repuličkoj izbornoj komisiji predao oko 78.000 potpisa podrške svojoj predsedničkoj kandidaturi, koliko su volonteri 13 stranaka koje ga podržavaju prikupili u dva dana.

Zoran Milanović

- Trendovi su očiti, boriću se i verujem, pobediti - kazao je Milanović novinarima nakon predaje potpisa, prenela je Hina.

Osvrćući se na HDZ-ovu predsedničku kandidatkinju i aktualnu predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović i njena druženja, pa i ono nedavno sa Milanom Bandićem, citirao je sentencu iz popularnog filma "Balkanski špijun": "Hoće centrala da pogreši jednom, ali svaki put pogrešan broj...".

- Predsednica ponižava insignije instituta državne vlasti kao što je predsednička zastava do koje ona drži puno više od mene. Ja držim do sadržaja, ona do tapiserije. Međutim, onda tu tapiseriju stavi na verovatno preslatku i nutricionistički katastrofalnu tortu - rekao je Milanović, aludirajući na tortu koju je predsednica poklonila Bandiću za rođendan.

On je istakao da je njegov zadatak, za razliku od predsednice, da toj dužnosti vratiti dostojanstvo, ponos, elementarno samopoštovanje, pristojnost i decentnost.


- Njeno celo predsedništvo je fejk, a kampanja, na žalost, postaje običan seoski treš i to nije dostojno Hrvatske", poručio je Milanović i dodao da mu takva kampanja ne odgovara, ne zbog izbornih izgleda, nego estetski i nutritivno, jer "to ima loš uticaj na jedinstvo - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading