NOVI SKANDAL U HRVATSKOJ: Ukrasi u obliku ustaškog slova "U"!

Autor: Republika

Svet

25.11.2019

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi božićni i novogodišnji ukrasi na ulicama u Slavonskom Brodu, u obliku ustaškog slova "U", sa krajevima izvijenim prema spolja, izazvali su reakcije javnosti.

Ukrasi su postavljeni na javnim površinama, a njihov specifičan izgled komentarisan je na društvenim mrežama, gde pojedinci kažu da je bolje imati takve ukrase nego petokrake, dok neki tvrde da je reč o adventskom vencu, ali i potkovici.

Lokalni portal SB Plus, prenosi Inex, objavio je i kolumnu u kojoj se problematizuje novi božićni ukrasi pod naslovom “Umesto ulicu Mile Budaka, Svačićevu okitili ušastim U”.

Slavonski Broda, naime, ima i ulicu koja se zove po ustaši Milu Budaku, podseća Index i dodaje da je gradonacelnik tog grada, Mirko Duspara, inače bio član ultra desne stranke HSP-a, a da je potom postao nezavisni.

U kabinetu gradonačelnika, piše portal, niko se nije javljao na telefon tokom radnog vremena da bi pitali o postavljenim ukrasima, pa su pitanje uputili mejlom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading