Đetići kidaju nanogice! U Crnoj Gori 266 osoba odležalo kaznu kod kuće, ali ih "žulja" odašiljač

Autor:

Svet

25.11.2019

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Crnoj Gori je od 2017. godine, kada je počela da se primenjuje alternativna krivična sankcije kućni zatvor, 266 osoba izdržalo kaznu u prostorijama za stanovanje, a trenutno 62 osuđene osobe čekaju da svojoj kući odleže svoju kaznu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Osobe koje izdržavaju ovu vrstu kazne najčešće su počinioci krivičnih dela krađa, nedavanje izdržavanja, nasilničko ponašanje, laka telesna povreda, nedozvoljeno držanje oružja.

Kako je rečeno Dnevnim novinama u Ministarstvu pravde, u pet slučajeva je došlo do oštećenja odašiljača odnosno "nanogice" i u svim slučajevima je kaiš prekinut, te je na taj način onemogućeno dalje praćenje osuđenika, a oni su upućeni na izdržavanje kazne u zatvoru, prenosi CdM.

U Crnoj Gori postoji 87 uređaja za elektronsko praćenje i isto toliko odašiljača - takozvanih nanogica, ali budući da raste broj presuda u kojima je izrečena takva kazna, biće obezbeđeni dodatni uređaji.

Osobe koje izdržavaju ovu vrstu kazne najčešće su počinioci krivičnih dela krađa, nedavanje izdržavanja, nasilničko ponašanje, laka telesna povreda, ugrožavanje javnog saobraćaja, nedozvoljeno držanje oružja, ugrožavanje bezbednosti, teška telesna povreda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading