Škoro bi da prekopa Jasenovac! Hrvatski idiot naišao na oštre reakcije!

Autor:

Svet

17.11.2019

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ludilu nema kraja! Miroslav Škoro, kandidat za predsednika Hrvatske, pevač i bivši poslanik vladajuće HDZ, poručio je da će ako dođe na vlast, prekopati Jasenovac. Škoro je trenutno po rejtingu treći među kandidatima (iza aktuelne predsednice Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića) i ima oko 20 odsto podrške u biračkom telu. Samim tim, upozoravaju sagovornici Srpskog telegrafa, njegove izjave imaju izuzetno opasnu konotaciju.

Bolesno: Miroslav Škoro bi da prekopa Jasenovac

Pevač u ulozi političara nijednog trenutka od početka kampanje nije krio mržnju prema Srbima, pa najnovija idiotska izjava i nije preveliko iznenađenje. 

U nameri da po svaku cenu umanji broj žrtava zloglasnog logora (a istorijski podaci kažu da je tamo stradalo najmanje 700.000 Srba, Jevreja i Roma), Škoro je uputio stravičnu poruku:

Mirović: Škoro je javno rekao ono što većina njih tamo i misli

- Tražiću međunarodnu komisiju za Jasenovac. Ako treba, prekopaćemo sve - izgovorio je, obraćajući se svojim pristalicama, a zatim dodao da se ne plaši da govori o ustaškom pozdravu "za dom spremni", pod kojim se borio njegov pradeda.

Pevač koji je po rejtingu odmah iza Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića od početka kampanje ne krije mržnju prema Srbima

Profesor univerziteta u Kosovskoj Mitrovici Dejan Mirović smatra da u Hrvatskoj postoji patološka srbofobija, te ga sramne izjave Škora uopšte ne iznenađuju.

Predavanje u američkom kongresu

U američkom kongresu 21. novembra profesor Srboljub Živanović iz Londona održaće predavanje "Jasenovac: neizgovoreni genocidi i Holokaust 1941-1945". Sudski antropolog Živanović je sa svojim forenzičkim timom iskopavao masovne grobnice u jasenovačkom sistemu hrvatskih koncentracionih logora za istrebljenje Srba, Jevreja i Roma.

Na predavanju će takođe govoriti i Dragana Tomašević, potomak preživelih u genocidu nad Srbima, koja je direktorka Fondacije za sećanje na Jasenovac i Holokaust iz Londona.

Ovaj istorijski događaj će biti upotpunjen izložbom "Anatomija zaborava" Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske iz Banjaluke od 25. do 27. novembra u Rejburn foajeu Kongresa.

- Škoro je javno rekao ono što većina njih tamo i misli. To uopšte ne iznenađuje jer je ta srbofobija aktuelna godinama. Mi ne treba uopšte da obraćamo pažnju na te njihove šovinističke ispade, ali treba da primenimo reciprocitet. Kako se oni ponašaju prema nama u svim oblastima državnog i društvenog života, tako i mi treba da se ophodimo prema njima - smatra Mirović.

Pupovac: Vređanje žrtava genocida je krivično delo i u Hrvatskoj, ali samo na papir

 

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskoj Milorad Pupovac ističe da je postalo uobičajeno da pojedini kandidati desne političke orijentacije svoju kampanju grade na negiranju genocida počinjenog za vreme NDH prema Srbima, Jevrejima i Romima.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Pupovac

- Neki od njih na taj način vređaju žrtve tog genocida, a to je, ne samo međunarodnim konvencijama nego i hrvatskim zakonodavstvom, zabranjeno i predstavlja krivično delo. Ali to krivično delo očigledno je takvo samo na papiru, a ne i po njegovom prepoznavanju i preduzimanju zakonom predviđenih radnji za one koji umanjuju ili negiraju počinjen zločin genocida - objasnio je on.

Linta: Današnja Hrvatska gradi se na temeljima i principima genocidne NDH

Miodrag Linta, predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu, smatra da je Škoro otvoreni ustaša i jedan od predvodnika ustaških snaga u toj zemlji.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Miodrag Linta

- On otvoreno veliča ustaški pozdrav "za dom spremni" i iskreno i ponosno kaže da se pod navedenim pozdravom borio njegov pradeda u NDH, ali i njegov venčani kum za današnju Hrvatsku 1991. Navedena izjava je jedan u mnoštvu dokaza da se današnja Hrvatska gradi na temeljima i principima genocidne NDH. Borba za stvaranje etnički čiste velike Hrvatske vođena je pod lažnom i licemernom optužbom odbrane od "velikosrpske" agresije - konstatovao je Linta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading