Dodik poručio Sarajevo: Republika Srpska će vratiti otete nadležnosti - od vojske do poreza

Autor: Tanjug

Svet

14.11.2019

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Narodna skupština Republike Srpske odlučna da u sklopu svojih ovlašćenja vrati otete nadležnosti - od vojske do indirektnih poreza.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Milorad Dodik

Dodik je istakao da bošnjačka politička elita ne želi da prihvati postojanje Republike Srpske, već ga opstruiše, u čemu ima značajnu pomoć međunarodnih predstavnika, koji su činili sve da razvlaste Republiku Srpsku i ojačaju državni nivo BiH.

- Zato je Narodna skupština Republike Srpske odlučna da u sklopu svojih ovlaštenja vrati otete nadležnosti od vojske do indirektnih poreza - rekao je Dodik i naveo da se iz indirektnih poreza isplaćuju plate za zaposlene u zajedničkim institucijama BiH kojih je 2000. godine bilo tri hiljade, a danas 25.000.

Prema Dodikovim rečima, Bošnjaci se ponašaju tako da o onome što su prigrabili i što im je dao visoki predstavnik više nema diskusije, što je stav i lidera SDA Bakira Izetbegovića, prenosi RTRS pozivajući se na Srnu.

- Ne možemo ostaviti stanje kakvo je - poručio je Dodik, konstatujući da sve nadležosti koje su prenesene na nivo BiH predstavljaju ogroman gubitak za RS.


On je podsetio da je Republika Srpska jedini nivo vlasti u BiH s formiranim organima nakon prošlogodišnjih izbora.

- Imamo stabilnu političku i institucionalnu situaciju - rekao je Dodik na skupu u Istočnom Sarajevu napominjući da je na nivou BiH politička situacija opterećena brojnim problemima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Živojin

15.11.2019 07:07

Samo izvorni Dejton su svi potpisali.

Odgovori 10 0
slobo

15.11.2019 09:18

Samo izvorni Dejton Republiku Srpsku spasava.