DODIK GRMI: Kormakova se odavno ne drži pravila diplomatije

Autor: Tanjug

Svet

22.09.2017

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se ambasadorka SAD u BiH Morin Kormak odavno ne drži pravila diplomatskog delovanja, pa je već postalo zamorno komentarisati njeno ponašanje.

RepublikaFoto: Tanjug
Oštro odgovorio ambasadorki SAD u Sarajevu: Milorad Dodik

Reagujući na izjavu Kormakove da odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH ne treba samo suspendovati ili odlagati, već je treba anulirati, te da je za ukidanje sankcija predsedniku Republike Srpske potrebno trajno opređeljenje za budućnost, Dodik je rekao da je ova njena izjava ne samo da je izašla iz okvira dobrog diplomatskog ponašanja već nosi i dozu zluradosti.

Jer, kao je rekao, suspenziju referenduma pokušava dovesti u vezu sa sankcijama koje su SAD nametnule po njenom diktatu.

- Referendum nije zakazivan niti se odlaže zbog Kormakove, niti njene ambasade, koja očito krši osnovne principe spoljne politike novog američkog predsednika, koji često ističe da se SAD neće mešati u unutrašnja pitanja drugih zemalja - naglasio je predsednik Srpske, prenele su Nezavisne novine, pozivajući se na Srnu.

Dodik je poručio da Kormakova ne treba više da se brine o sankcijama koje su mu nametnuti, jer se ona prethodno već pobrinula da ih dobije.

Ostaje, međutim, dilema da li Kormakova govori u interesu i u ime opozicije u Republici Srpskoj ili Bakira Izetbegovića, ili ona smatra da je to jedno te isto, ali jedno je očito - ne govori u ime svoje države, kazao je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading