Prijavio prodaju sestre (13) jer nije dobio "ARMANIJEV" PRSTEN

Autor: blic.rs, Republika

Svet

31.10.2019

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi slučaj kvalifikovan kao trgovina decom u Republici Srpskoj prijavljen je jer brat žrtve nije dobio obećani prsten marke "armani".

Foto: Ilustracija

Republičko javno tužilaštvo prvu optužnicu za teško krivično delo podiglo je protiv Alije Aljića (51), oca devojčice (13), Muhameda Bosaka (47) i njegovog sina Ismeta Bosaka (19), koji se tereti za obljubu deteta mlađeg od 15 godina.

Optuženi trojac danas je u Okružnom sudu u Banjaluci izjavio da nije kriv za krivična dela koja su im stavljena na teret.

Prema optužnici, Aljić je sa Bosakom u decembru prošle godine dogovorio prodaju svoje maloletne kćerke, koja je obavljena u januaru ove godine. Nakon što je kupio devojčicu, Bosakov sin Ismet ju je odveo na područje Visokog i obljubio.

Slučaj je već u startu pokazao da će biti jako zanimljiv upravo zbog sukoba civilizacija.

Naime, advokatski tim odbrane optuženih Vladimir Kovačević i Aleksandar Jokić pozivaju se na nedavnu odluku Apelacionog suda u Srbiji, koja je vezana za identičan slučaj koji se dogodio.

RepublikaFoto: Tanjug
Apelacioni sud u Beogradu

Smatraju da se u konkretnom slučaju radilo o, kako to zakon definiše, neotklonjivoj pravnoj zabludi, jer su optuženi postupali u skladu sa svojim običajima starim 1.000 godina.

– Sličan postupak vođen je u Srbiji, gde je Apelacioni sud 10. juna ove godine optuženog za isto krivično delo oslobodio krivice. Obrazlažući presudu sud je utvrdio da se radi o neotklonjivoj vrsti pravne zablude, koja Romima nije mogla biti poznata s obzirom da kod Roma vrede drugačija pravila temeljena na običajnom pravu, gde su radnje iz optužnice dozvoljene – objasnio je advokat Kovačević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading