MINISTARKA REPUBLIKE SRPSKE NASTAVLJA HAJKU NA SRPSKE FIRME

Autor:

Svet

02.11.2019

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantomska firma, registrovana u Švajcarskoj pre par meseci i sa samo dva zaposlena, glavni partner za Lutriju Republike Srpske

Foto: pixabay.com

Po svemu sudeći, nastavlja se kriminalna aktivnost mešetarske grupe okupljene oko pokušaja proterivanja srpskih kompanija iz Republike Srpske, ali je uočljivo i da su sve više zabrinuti za svoju sudbinu i uspeh kriminalnih namera. Na osnovu poverljivih informacija iz službi bezbednosti, mešetarska grupa koja je izvršila brutalno kršenje zakona i ustava Republike Srpske nezapamćeno bilo gde u svetu, svela je svoju komunikaciju isključivo na šefa mešetarske grupe - regionalnog utajivača poreza V. Vukovića, izvršioca krivičnih dela na teritoriji Balkana Adnana Šarića i jos svega dva povezana lica iz okoline Banja Luke.

S obzirom na to da ministarka Zora Vidović ne zna ništa o ekonomiji i da je njena uloga, kao i do sada, puko kršenje zakona i Ustava u interesu svog nalogodavca mešetara V. Vukovica, kome se sada bliži slom i u Makedoniji, kao rezultat njenih aktivnosti desilo se isključivo najbrutalnije gaženje Ustava i Zakona koje su rezultirale sa do sada podnesenih preko 20 tužbi protiv nje i osoba koje u strahu od gubljenja pozicija moraju da deluju po njenim sumanutim instrukcijama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Meštarska grupa je toliko drastično kršila Ustav i zakone da je dovela do:

- Osam inicijativa za ocenu ustavnosti, Ustavnom sudu Republike Srpske, protiv protivustavnih odredbi novog Zakona o igrama na sreću i drugih podzakonskih akata.

- Zbog kršenja Sporazuma o podsticanju i zaštiti ulaganja između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, kompanije iz Srbije su podnele predlog za mirno rešavanje spora Savetu ministara Bosne i Hercegovine, u visini od nekoliko desetina miliona eura

- Zahtev za pokretanje postupka pred konkurecijskim Vijećem BiH zbog uspostave dominantnog položaja Drzavne Lutrije Republike Srpske

- Oštećene kompanije iz Republike Srbije su pokrenule više međunarodnih arbitražnih procesa zbog ogromne štete koja je pričinjena 

 

Dodatno, prošle nedelje je podneto još nekoliko novih tužbi:  

- Ustavnom sudu Republike Srpske jer nije propisao postupak pravne zaštite za pobijanje odluke o izboru najboljeg ponuđača za strateškog partnera Državne Lutrije, koristeći protivzakonitu uredbu

- Okružnom sudu u Banja Luci zahtrev za poništenje odluke o izboru najboljeg ponuđača za strateškog partnera Državne Lutrije Republike Srpske, jer je izveden revolucionarni scenario nikada viđen u istoriji nameštenih tenderskih procesa, a to je da je izabran ponuđač  koji nije zadovoljio ni jedan jedini uslov koji je propisan.

Kao što su mediji u regionu objavili, propisani su do sada neviđeni astronomski uslovi, kakve ni NASA ne propisuje za izbor raketa za let u svemir, da bi na kraju bila izabrana fantomska firma, sa dva zaposlena, bez prometa, osnovana nepuna dva meseca pred raspisivanje tendera,  sa nazivom koji podseca na poznatu austrijsku firmu, kako bi se medijski zbunili ostali učesnici, da odustanu od procesa. 

Pošto se radi o fantomskoj firmi koja zbog naziva i ne bi mogla da se osnuje u Austriji, članovi mešetarske grupe su je osnovali u Švajcarskoj. Švajcarska policija je obavestila Centar za privredne registre kantona Lucern da preduzeće koje je osnovano na njenoj teritoriji nema namenu koja je upisana u registru i da se nalazi pod sporom, shodno tome je potrebno do daljnjeg suspendovati sve aktivnosti preduzeća.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kada su članovi mešetarske grupe shvatili da su lagani da se u Beogradu  može napraviti nekakav dogovor oko proterivanja firmi iz Srbije ili bilo šta slično, što bi bilo vezano za kršenje Ustava i zakona, i da ih je jedan od članova mešetarske grupe konstantno lagao, kako on to inače radi, te da su samo izazvali kontraefekat svojim postupcima, ovoj grupi bahatih mešetara i neznalica nije preostalo ništa sem da primene već viđene nezakonite metode u tim situacijama tipa:

angažovanje lokalnih fejsbuk kriminalaca koji su pretili menadžmentu legalnih firmi iz Srbije, pritisci na inspekcije da pišu lažne kazne za nepostojeće prekršaje na osnovu protivustavnog zakona, pritisci na sudiju Zorana L. iz Dervente da se donose nezakonite presude protiv legalnih firmi i priredjivača, medijski spinovi od toga da se prikazuju lažni podaci o velikom uspehu novog zakona do ostalih laži.

Pošto su ovi vidovi pritisaka više nego smešni i samo ih dalje bacaju u problem, jer će se povećati tužbe protiv njih, trenutno vlada nepoverenje i rezigniranost medju nekoliko članova mešetarske grupe i svako od njih traži svoj izlaz iz cele situacije, pokušavajući da prevare ostale.

RepublikaFoto: pixabay.com

Dodatno je pogoršana situacija izmedju njih kada su izračunali da ništa neće biti od obećanih desetina miliona KM za njih, i da ih je V. Vuković od početka lagao megalomanskim obećanjima. Sve se svelo na otimačinu od privatnog sektora, koja ne ide kako su zamislili, i samo su sebe uvalili u jos veće probleme, jer otimanje od drugih predstavlja kriminalnu aktivnost iz koje ce se tesko izvući.

Članovi mešetarske grupe teše sebe svaki dan da će kriminalnim radnjama ućutkati pravdu i 

kupuju sebi svakog dana po još jedan dan slobode. Medjutim, pravda je spora, ali uvek dostižna, i s obzirom na stepen kršenja Ustava i zakona,  kao i da više od 30 najeminentnijih advokata iz Banja Luke, Sarajeva, Beograda, Londona, Pariza, New Yorka i Washingtona, zajedno sa  najmanje 6 policija i bar tri tužilastva iz regiona i šire, neumorno radi na ovom slučaju, nesporan je i kraj ove priče i mešetara -  što bi Njegoš rekao: "Tirjanstvu stati nogom za vrat i privesti ga poznaniju prava, ljudska je dužnost najsvetija".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading