Džaferović lupeta: Handke je isti Brejvik

Autor:

Svet

23.10.2019

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović, koji učestvuje na svetskom formu Turske radio televizije (TRT), tokom svog obraćanja na jednom od panela izjednačio je ovogodišnjeg nobelovca Petera Handkea sa teroristom Andersom Brejvikom zbog podrške Slobodanu Miloševiću.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šefik Džaferović

Džaferović je svoje izlaganje dobrim delom posvetio zločinima počinjenim u BiH tokom poslednjeg rata, a započeo ga je podsećanjem da je Nobelov komitet ove godine dodelio prestižnu nagradu austrijskom piscu Peteru Handkeu, što je, smatra, uznemirilo međunarodnu javnost s razlogom, a posebno, kako je kazao, "žrtve genocida u Bosni i Hercegovini".

Kao razlog tome naveo je to što je Handke podržavao "ratnu politiku Slobodana Miloševića i njegovih sledbenika Radovana Karadžića i Ratka Mladića", koje je, kako je kazao, međunarodni sud u Hagu osudio za genocid i druge masovne zločine.

- Zašto se prestižna Nobelova nagrada dodeljuje jednom od njihovih simpatizera i promotera njihove politike? To treba da zabrine ne samo nas u Bosni i Hercegovini nego i ljude širom sveta - rekao je Džeferović, a prenosi sarajevski Avaz.

Foto: Tanjug/AP
Anders Brejvik

Džaferović je potom govorio o masakru na norveškom ostrvu Utoja i teroristi Andersu Brejviku, koji je "za neprijatelje odredio, pored ostalog, islam i feminizam i pozvao na deportaciju muslimana", a da je, dodao je, priznao da mu je "politički uzor bio Radovan Karadžić".

- Kao i ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost Handke, i Brejvik je u svome manifestu podržao Miloševićevu ratnu politiku, te osudio NATO intervenciju - naveo je Bošnjak.

Foto: youtube.com/wikiTHEK
Peter Handke

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading