Kurti provocira i Crnogorce: Demarkacija nije zatvoreno pitanje

Autor: Tanjug, Republika

Svet

11.10.2019

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera, Aljbin Kurti, izjavio je danas da demarkacija sa Crnom Gorom nije zatvoreno pitanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Kurti je za albansku TV Kljan rekao, a preneo je crnogorski lokalni portal "malesia", da je potrebno formirati zajedničko radno telo, koje će preispitati sporazum o demarkaciji, koji su u Podgorici prošle godine potpisali tadašnji crnogorski predsednik Filip Vujanović i predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači.

CdM piše da je ova Kurtijeva poruka iznenadila mnoge koji su verovali da je ovo pitanje završeno. Ovaj crnogorski portal podseća da je prištinski politički analitičar, Beljulj Bećaj, rekao nedavno u razgovoru za njih da veruje da će sa izborom nove vlasti samo poboljšati i produbiti odnose Crne Gore i Kosova.

Kazao je, dodaje se, da ne veruje da će se potezati pitanje demarkacije, već da će se vladajuća elita okrenuti ekonomskoj politici i poboljšanju uslova života građana Kosova. Funkcioner vladajuće crnogorske DPS, Nikola Gegaj, takođe je nedavno za CdM rekao da je za njega veoma važno da su parlamenti i jedne i druge države ratifikovale sporazume o razgraničenju.

- To je bilo dobro ne samo pojedinačno za jednu ili drugi državu, nego novi je prilog regionalnoj stabilnosti. Crna Gora nema otvorenih pitanja ni sa jednom državom. Njoj je osnovni cilj mir, dobrosusedski odnosi i regionalna stabilnost - kazao je tada Gegaj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading