(VIDEO) Ma kakva mafija: Živojin dug uteruje buldožerom, ko mu duguje pare strepi i za život, i za imovinu

Autor: Pink, Republika

Svet

09.10.2019

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog duga od 1.200 maraka (oko 70.000 dinara) ili 20 metara drva u naturi, zarila se 11 puta teška kašika velikog bagera i, kao za opomenu, smrskala automobil dužnika, u centru Kulaša, nadomak Prnjavora.

RepublikaFoto: youtube.com/ Vedran Lepir
Momenat kada Živojin uteruje dug

Akteri ovog nesvakidašnjeg slučaja i video-klipa koji je obišao region sa objašnjenjem na koji originalni način to "u Bosni uteruju dugove".

Za volanom svog bagera našao se potražioc Živojin Kuzmanović Đedin, a vlasnik više od 20 godina starog slupanog "pežoa" je dužnik Vito Ćućić, njegov komšija iz kulaškog zaseoka Ćuće.

Živojin objašnjava da su ga ugrozili njegova dobrota i spremnost da svakome pomogne, a s druge strane sa njegovim novcem komocija i bahatost više od 50 dužnika! Mada je u centru Kulaša vlasnik kafića, uz spremnost da mnogima pomogne i učestvuje u raznim akcijama, on je u ovom na glasu banjskom lečilištu poznat i po predanom i gotovo danonoćnom radu na kamionu i bageru. Kaže, dok gotovo svakodnevno krivi kičmu za volanom i uglavnom "guli paštetu", mnogobrojni dužnici se i na njegove oči i za pozajmljene pare časte u obližnjoj kafani.

- Uvek ih vidim kako se goste mojim parama i sa ražnja čekaju vruću jagnjetinu i prasetinu, jer neće hladnu. A, ja crnčim i jedem suvu hranu. Mnogi od njih se još na društvenim mrežama hvale nekakvim humanitarnim aktivnostima, a ne vraćanje duga pravdaju od bolesti, nedostatka posla do toga da oni drugome pozajmljuju - priča Kuzmanović.

OPOMENA

Ovo je i opomena svim mojim dužnicima, da se ne igraju sa mojim strpljenjem i da, po dogovoru, izmire dugove. U suprotnom ih čeka još gore. Jer, zašto i ja ne bi bio bezobrazan prema njima, a samo da dođem do svoga - poručuje Kuzmanović.

Policija je, prema saopštenju iz banjalučke PU, izvršila uviđaj, a vlasnik smrskanog "pežoa" se izjasnio da ne želi pokretanje postupka protiv bageriste.  

Međutim, kako kaže, većina dužnika ga po isteku roka za vraćanje duga, više i ne pozdravlja niti se javlja na telefon. Tu grešku, tog dana, napravio je i, između više od njih 50, pri ruci mu se našao dužnik Ćućić.

- Uočio sam ga iz kafića, kako izlazi iz automobila. Imao sam razumevanja da pošto ne može da vrati 1.200 KM, da mi najkasnije do avgusta naseče 20 metara drva. Međutim, bez drva uvukao me u hladne dane, a kada je video moj poziv, samo je isključio telefon. A, ja sam onda uključio bager - objasnio je svoj gest ojađeni Kuzmanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading