Zaev se kocka sa političkom sudbinom: Najavio održavanje izbora 45 dana pre roka

Autor: Tanjug

Svet

08.10.2019

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev najavio je danas da će parlamentarni izbori u toj zemlji biti održani naredne godine, 45 dana pre redovnog roka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Zaev

Kako prenosi portal a1on, Zaev je to rekao tokom posete fabrike u Velesu i naglasio da je namera njegove vlade da pokaže kakav uticaj imaju EU i NATO na rast makedonske ekonomije, kreiranja novih radni mesta…

Prema njegovim rečima, strateški ciljevi njegove vlade kada je priključenje EU u pitanju očekuje da budu rešeni sredinom oktobra, a kada je reč o priključenju NATO, rekao je da to zavisi od odluke Španije.

Pojasnio je da su države poput Bugarske, Hrvatske ili Rumunije, kada su postajale članice NATO i kada su otvarali pristupne pregovore sa EU, doživljavali ''medeni mesec'' koji se, prema rečima Zaeva, ne ponavlja.


- Ovo je taj period, za koji mi bukvalno ne možemo očekivati da će se ponoviti u budućnosti i upravo to su razlozi zašto smatramo da treba da se ide na redovne izbore - zaključio je Zaev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading