"Bakir zabavlja narod, nema šanse da se vlast formira do kraja meseca"

Autor: Tanjug

Svet

06.10.2019

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da realno nisu ostvarive najave lidera SDA Bakira Izetbegovića da bi vlast na nivou BiH mogla da bude formirana do kraja meseca.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Milorad Dodik

- Bakir i njegove priče i termini... Zamislite kakva je to ozbiljnost kad on juče dolazi na sastanak na kome kaže da veruje da će se normalizovati odnosi, a ima samo jedan zahtev da Hrvati odustanu od promene Izbornog zakona, što je suštinski jedina stvar koju traže - rekao je Dodik novinarima u Mostaru, prenose Nezavisne.

Kako je rekao, on i SNSD, za razliku od Izetbegovića, nijednog trenutka ničim nisu uslovili formiranje vlasti.

- Mi smo spremni da to učinimo odmah zarad dobrih kretanja prema EU. To je, naravno, izgubljeno. Izgubljen je tajming, koji je važan, kako u životu, tako i u politici - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, proces formiranja vlasti na nivou BiH je mrcvarenje.

 

 

- Prvo smo imali mrcvarenje kada je Bakir pokušavao da okupi muslimane oko sebe, jer su tada bile i neke druge grupacije oko SDP-a. Tada ni lider DF Željko Komšić nije bio s njim, ni predsednik SBB Fahrudin Radončić. Onda je nekako uspeo da to uradi i počeli su da postavljaju zahteve, tako da je izlišno razgovarati o bilo čemu - rekao je Dodik.

On je podsetio da je napravljen sporazum između SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA da se u roku od 30 dana formira vlast, a onda od toga nema ništa.

- Čujem pre neki dan da očekuje da će se realizovati sporazum, a u sporazumu piše da on važi 30 dana. Kako će se realizovati nešto od čega je prošlo već više od mesec dana. Zanimljivo, Bakir Izetbegović zabavlja ovaj narod - rekao je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading