DODIK PODSEĆA: Ivanić je bio najgrlatiji zavornik puta u NATO

Autor: Tanjug

Svet

03.10.2019

23:15

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je bivši član Predsedništva Mladen Ivanić, glasavši za Strategiju spoljne politike, u kojoj je, između ostalog, navedeno da je NATO jedan od spoljnopolitičkih prioriteta BiH, na kraju svog mandata još jednom pokazao zašto je bio favorit bošnjačke političke scene.

Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

Dodik je rekao da je Ivanić za Strategiju glasao nakon što je Narodna skupština Republike Srpske usvojila Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i vojnoj neutralnosti, čime je pokazao koliko drži do odluka najviše institucije Srpske.

- Ne čudi što je i danas najgrlatiji zagovornik puta BiH u NATO, jer je on bio promoter i NATO puta BiH i NATO vežbi sa osiromašenim uranijumom. Vlast na čijem čelu je bio od 2001. do 2005. godine je učinila sve da se BiH usmeri ka NATO-u i ne znam odakle mu danas pravo da morališe o politikama SNSD-a - kaže Dodik.

On je podsetio da poslanici PDP-a, na čijem je čelu bio Ivanić, nisu glasali za Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i vojnoj neutralnosti.

Ivanić je izjavio da treba aktivirati i poslati ANP i ući u sledeći stepen saradnje s NATO-om, ali pri tome jasno reći da to ne znači članstvo, te da će se o članstvu odlučivati samo ako zemlje u regionu budu članice NATO-a.

On je istakao da, ako je iko gurao NATO, onda je to SNSD i da su oni uradili sve ključne odluke.

Komentari (0)

Loading