Pompeo 4. oktobra u Crnoj Gori?

Autor: Tanjug

Svet

25.09.2019

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar SAD Majk Pompeo boraviće u zvaničnoj poseti Crnoj Gori 4. oktobra, javljaju crnogorski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Pompeo

Navode da bi šef Stejt departmenta i jedan od najbližih saradnika predsednika SAD Donalda Trampa trebalo pocetkom oktobra da doputuje u Severnu Makedoniju, a zatim i u zvanicnu posetu Crnoj Gori.

Iz Ambasade SAD u Podgorici za Vijesti nisu potvrdili, ali ni demantovali dolazak visokog američkog zvaničnika, kao ni iz Stejt departmenta.


- Ne možemo potvrditi vašu informaciju o poseti državnog sekretara SAD Crnoj Gori - saopšteno je Vijestima iz Ambasade na pitanja kada se očekuje njegov dolazak i s kim će se tokom boravka u Crnoj Gori sastati, šta je povod posete i da li će se sresti s nekim od opozicionih lidera.

Iz Stejt departmenta, koji organizuje zvanične posete američkog državnog sekretara, nisu odgovorili Vijestima na ta pitanja, a list odgovore nije dobio ni u kabinetima najviših zvanicnika Crne Gore, premijera Duška Markovića i predsednika Crne Gore Mila Ðukanovica.


Državni sekretar SAD Majkl Pompeo je nedavno imenovao specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Metjua Palmera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading